Rabarbercrumble med rug og mandler

midtimellem-blog-pco-opskrifter-dessert-rabarber-lchf-sund-rabarbercrumble-mandler-1 midtimellem-blog-pco-opskrifter-dessert-rabarber-lchf-sund-rabarbercrumble-mandler-2 midtimellem-blog-pco-opskrifter-dessert-rabarber-lchf-sund-rabarbercrumble-mandler-3I vores frimærke af en have drømmer vi fortsat om mere terrasseplads og højbede fyldt med bær, grøntsager og kønne blomster, men må indtil videre nøjes med lidt krukker som gør det ud for en mini køkkenhave. Her er ikke plads til ret meget, men vores elskede, nøjsomme rabarber får lov at fylde alt det de vil, så de kan forsyne os med masser af røde stængler hele forsommeren. Penny er fuldstændig med på koncept fra jord til bord, og ville hellere end gerne hjælpe mig med at høste. Glæden blev ikke mindre, da jeg viste hende, at de store blade kunne bruges som paraply, og jeg kunne ikke lade være med at falde i svime over hende.
Igår, da vi havde familien til fødselsdag, forsøgte jeg mig med en opskrift, jeg har arbejdet på siden sidste forår; en lidt sundere udgave af en rabarbercrumble, hvor havregrynene er erstattet af rug og mandler, og der er skåret ned på mængden af sukker. Jeg brugte rørsukker, men det burde uden problemer kunne erstattes af sukrin gold, som angivet i opskriften, hvis man er ude efter en pco venlig opskrift.

Rabarbercrumble med rug og mandler
Rabarberkompot:
500 g. rørsukker
100 g. rørsukker eller 50 g. sukrin gold
1/2 tsk. vaniljepulver

Crumble:
50 g. rugmel
50 g. mandelmel
75 g. byggryn eller rugflager
100 g. rørsukker eller 50 g. sukrin gold
100  g. smør
100 g. groft hakkede mandler
1 tsk. bagepulver
1 æg

Rabarberne skæres i små bidder af 0.5-1 cm tykkelse og vendes med sukker/sukrin og vanilje. Lægges i bunden af et tærtefad eller i små portionsskåle.
De tørre ingredienser (undtagen de hakkede mandler) smuldres i smørret med hænderne, hvorefter ægget tilføjes og røres sammen med. Det skal blot nå at samle sig, dejen skal endelig ikke æltes. Til sidst tilsættes mandlerne, og dejen fordeles ovenpå rabarberne.
Bages i 25-30 minutter ved 200 grader, indtil rabarberne er bløde og crumblen fin og mørkgylden. Serveres lun som den er eller med en skefuld vaniljeis til.

2 tanker om "Rabarbercrumble med rug og mandler"

Skriv en kommentar