No bake jordbærcheesecake i glas

IMG_7026IMG_7005 Imens jeg nyder det langsomme liv i sommerhuset, fik jeg lyst til at dele en opskrift, som jeg for nylig har tabt mit hjerte til. For selvom den rigtige sommer har ladet vente på sig, har det heldigvis den fordel, at der stadig er massevis af danske jordbær tilbage at spise, selvom sæsonen sædvanligvis synger på sidste vers, når jeg holder ferie. Det her er nemlig noget nær den perfekte måde at bruge en bakke jordbær, som måske er blevet lidt stødt eller overmodne, på. Nærmest en blanding af en cheesecake og en trifli, og det er altså en djævelsk god blanding, hvis du spørger mig.

No bake jordbærcheesecake (6-8 portioner)
500 g. jordbær (udenfor sæsonen kan frosne bær sagtens bruges)
1 spsk. Maizena
250 g. Digestive
200 g. Philadelphia
125 g. flormelis
1/4 tsk. vaniljepulver
2 1/2 dl. piskefløde

Rengør jordbærrene og giv dem et opkog i en gryde. De må meget gerne beholde lidt bid, men til denne kage har vi brug for noget som minder om jordbærgrød i konsistensen. Når de er ved at være der, udrøres Maizena i lidt vand og tilføjes. Lad det lige koge op og tag det så fra varmen, så det kan køle helt af inden kagen samles.
Digestive kiksene smuldres (jeg bruger en blender) og trykkes ned i bunden af dine serveringsglas.
Pisk fløden til flødeskum.
Philadelphia, flormelis og vanilje røres sammen, inden det vendes med flødeskummet, indtil det er en ensartet masse. Fløde/oste blandingen fordeles ovenpå kiksebunden, inden du topper med de (helt afkølede) jordbær.

6 tanker om "No bake jordbærcheesecake i glas"

 1. Anne

  Oj nu frister du igen Ida. Det lyder godt altså. Ved du hvad maizena’en betyder for det hele? Det er typisk sådan noget vi ikke har ;)

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Nej, jeg måtte også selv i Rema efter det ;) Jordbærrene smider typisk en del vand, og det hjælper maizenaen til at jævne så det bliver til en slags grød. Alternativt kan du prøve at undlade det, og evt bare hælde den værste væske fra bærrene.

   Svar
 2. Katrine

  Uhm, hvor lækkert! Den opskrift skal jeg helt klart gemme til jeg igen skal afholde madklub :D Tak for inspirationen og god aften til dig og dine

  Svar
 3. Snullemor

  Perfekt – hvor er de fine glas fra? De vil passe godt til min fødselsdag som er lige om hjørnet ; )

  Svar

Skriv en kommentar