Cookies with lemon, poppyseeds and white chocolate // cookies med citron, blå birkes og hvid chokolade

image imageimageJeg forsøger mig med lidt mobilblogging, da Mads de fleste dage har vores fælles MacBook med på uni, så min tid til at blogge er væsentligt indskrænket. Er spændt på, om mine mobilbilleder kan tåle at blive blæst op til blogstørrelse, men ellers har jeg da endnu et argument for at skifte min gamle iphone 4 ud med den nye 6’er. Det er ved at være på høje tid, da listen af problemer med den gamle efterhånden er alen lang. Men er der nogen af jer som har været ude og investere i den nye? Vil jeg kunne mærke forbedringer på kameraet? Det er ret vigtigt for mig, især med de forringede lysforhold, som vinteren byder på.

Jeg elsker alt med citroner, ikke mindst søde sager. Og i kombination med blå birkes bliver det næsten ikke bedre, selvom det er top irriterende at få i tænderne. Men jeg syntes, det var en skam, at makkerparret altid skal optræde i sandkage agtige kager, og derfor fik jeg lyst til at prøve at bage cookies med de lidt usædvanlige ingredienser. Denne gang med følgeskab af det lidt tungere og federe hvide chokolade. Og det blev godt! Cookiesne er lidt sprøde, og det passer virkelig fint sammen med den syrlige citron. De har næsten lidt julevibes over sig, i hvert fald kan man snildt servere dem i december som alternativ til traditionelle julesmåkager.

12-15 stk.
80 g. smør
skallen af 1 øko citron (hvis den er lille, kan du også bruge lidt citronsaft)
40 g. brun farin
40 g. sukker
1 æg
200 g. hvedemel
1/4 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
100 g. hvid chokolade
1/2 spsk blå birkes

Tænd ovnen på 180 grader. Rør smør, citronskal, brun farin og sukker sammen. Tilsæt ægget. Bland de tørre ingredienser (mel, bagepulver og natron), si dem i og rør rundt. Hak chokolade og bland den i dejen sammen med birkes. Form dejen til små kugler på størrelse med en bordtennisbold og sæt dem på en bageplade. Giv dem et lille tryk, så de flader lidt ud. Bag dem 12-15 minutter. De skal være let gyldne i kanten og lige akkurat faste i midten.

12 tanker om "Cookies with lemon, poppyseeds and white chocolate // cookies med citron, blå birkes og hvid chokolade"

 1. et cetera

  Ha, så sjovt at du lige kommer ind på det, Ida :-D Jeg har faktisk aldrig brugt mobilens kamera før, men gik fra en iPhone 4’er til en 6 Plus for nogle få uger siden og jeg er da totalt vild med den i det hele taget – men altså ikke mindst kameraet. Jeg tog de fleste billeder på nylig Hamburg-tur med den og nød for første gang ikke at slæbe kamera med rundt.
  Lækker opskrift btw :-p

  Svar
 2. camilla

  Jeg er også gået fra en 4’er til en 6’er, og den tager bare fantastiske billeder. Havde slebt det rigtige kamera med i somnerhus, men fik det ikke brugt fordi jeg synes telefonen tog rigtig gode billeder. Se evt de sidste indlæg på min blog.

  Svar
 3. Christina

  Åh ja, citron og blå birkes er en fantastisk kombination og dine cookies ser rigtig gode ud! Jeg har også leget med at komme citron og birkes i klassisk theboller / fødselsdagsboller og det fungerer altså også super godt :)

  Svar
 4. Ninna

  Ej hvor ser de lækre ud Ida:-)
  Åh jeg vil også have en ny Tlf, men økonomien tillader det desværre ikke lige for tiden! Jeg synes nu faktisk du er sluppet ret godt afsted med mobil bloggin’

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Ja, de er ikke alt for grynede. Her er ny mobil en nødvendighed fordi den anden simpelthen halter på så mange punkter efterhånden. Men det er mange penge! Til gengæld er den flittigt i brug hver dag, og jeg er SÅ glad for min mobil (bare ikke lige nu, hvor den er ved at dø) så det er heldigvis nogle penge, jeg føler, jeg får en masse ud af.

   Svar
 5. linda

  uhmm, det ser så lækkert ud! jeg prøver mig selv ind i mellem med de mobilbilleder, men jeg er ikke helt overbevidst endnu ift. mine egne billeder. noget helt andet, som du sikkert har svaret på et hav af gange før – men hvor er dit smukke marmorfad fra?

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Det er bestemt heller ikke det samme, men i en snæver vending kan det bruges.
   Marmorfadet er et genbrugsfund, og faktisk har jeg to, som begge bor i mit køkken, men er identiske med dem som Hay fx. fører. Billigere alternativer er fx. Bloomingville og H. Skjalm P. Og Søstrene Grene har vist også noget marmor på vej?

   Svar

Skriv en kommentar