DIY: Fotobog

midtimellem-blog-fotobog-erfaringer-anmeldelse-tips-gode-råd-1midtimellem-blog-fotobog-erfaringer-anmeldelse-tips-gode-råd-7 midtimellem-blog-fotobog-erfaringer-anmeldelse-tips-gode-råd-4 midtimellem-blog-fotobog-erfaringer-anmeldelse-tips-gode-råd-5midtimellem-blog-fotobog-erfaringer-anmeldelse-tips-gode-råd-8midtimellem-blog-fotobog-erfaringer-anmeldelse-tips-gode-råd-9 midtimellem-blog-fotobog-erfaringer-anmeldelse-tips-gode-råd-6Penny er nok jordens mest fotograferede barn. Omtrent i hvert fald. Det er bare ikke altid, jeg er ret god til at få brugt alle billederne til noget, som regel kommer de ikke længere end nogle mapper på computeren. Derfor kom det som sendt fra himlen, da jeg blev spurgt, om jeg ville teste en fotobog fra Onlinefotoservice.dk. Jeg har jo en mormor helt nede på Falster, og det betyder desværre, at hun hovedsageligt oplever sit oldebarn på langdistance, hvilket hun er meget ked af. Så jeg var slet ikke i tvivl om, at fotobogen skulle dække det første halve år af Pennys liv, og hvem den skulle foræres til (selvom jeg ikke kunne nære mig for også at bestille et eksemplar til mig selv). På den måde bliver mormor inviteret lidt indenfor i vores hverdag, og så er det bare lidt sjovere at sidde og bladre i billederne i en lækker hardcover bog end i iPhoto. Det er en virkelig fin og personlig gaveide, og det vil fx. også være en skøn gave ovenpå en god rejse, til en rund fødselsdag eller som her, helt uden nogen særlig anledning.

10 gode råd når du laver en fotobog

 • Udvælg dine billeder og gem dem i en mappe for at give dig større overblik over, hvilke billeder du mangler at placere.
 • Det er en overraskende lang proces at sidde og finpudse ens fotobog, inden man er helt færdig. Heldigvis kan kladderne gemmes, så du kan vende tilbage og redigere gang på gang.
 • Hold dig til få sidelayouts. Jeg har brugt fem forskellige, og det bør være max for at undgå et rodet layout.
 • Der er masser af muligheder for at anvende rammer, skygger og en masse andet gejl som kan være med til at give en “scrapbook feeling”. Jeg orkede ikke, og derfor er min bare helt straight. Næste gang skal den have gas ;)
 • Lad være med at lade dig begrænse af en kronologisk opbygning. Jeg forsøgte, og det blev et værre rod, fordi billederne ikke nødvendigvis fungerer godt sammen, selvom de tidsmæssigt ligger tæt.
 • I stedet kan du opbygge siderne efter temaer eller udvælge billeder som har noget til fælles. Det skaber større sammenhæng og er roligere for øjet. Jeg har fx. et opslag hvor farven rosa indgår, et hvor Mads er med på alle billederne og et andet hvor hun har leo pletter på.
 •  Vov at bruge gentagelser. Jeg har fx. brugt et helt opslag på en lille billedserie på fire billeder, hvor Penny har den skønneste ansigtsmimik.
 •  Tænk stort! Alle siderne skal ikke nødvendigvis rumme de klassiske to, tre eller fire billeder. Udvælg et par af dine yndlingsbilleder og lad dem fylde et helt opslag. Evt. med en række små billeder ude i siden, som kan være med til at understøtte det, du gerne vil fortælle med det store billede.
 • Man kan indsætte tekstbokse i redigeringsprogrammet, men det giver et fint touch i stedet at tilføje håndskrevne overskrifter eller kommentarer.
 • Husk også instagram. Mange af os tager rigtig mange billeder med vores telefon, og måske gemmer der sig nogle gode snapshots imellem. Jeg har udvalgt mine 48 favoritter og lavet to opslag fyldt med de små kvadrater. Dem har jeg valgt at indsætte kronologisk, så det giver et godt overblik over Pennys udvikling.

22 tanker om "DIY: Fotobog"

 1. Fru kat

  Hold da op; det er simpelthen en super flot FOTO bog, tillykke med den. du tager nogle rigtig gode billeder; måske man skulle få sig et bedre kamera , hvilket bruger du ? Jeg lavede en gang en FOTO bog til min mor med billeder af hendes smukke have. Jeg tog billeder gennem et helt år når hun ikke var hjemme og hun blev virkelig glad.

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Jeg bruger et Canon Eos 1000d spejlrefleks. Et ret billigt og godt “begynder” kamera. Jeg bruger ikke standardobjektivet med et 50 mm, som jeg synes gør en stor forskel, det er super at fotografere med.
   Det lyder som en meget betænksom gave til en haveinteresseret :)

   Svar
  1. Ida Forfatter

   Det er nogle gamle bankbokse. Prøv at google, vintagebutikkerne plejer at ligge inde med nogle.

   Svar
  1. Ida Forfatter

   Jeg har den som hedder Stor, på højkant, hardcover, digitaltryk. Der er som udgangspunkt 26 sider og så kan du tilkøbe 8 for 40 kr. Det var tilpas, synes jeg. Med mindre du selvfølgelig vil lave en bog over et virkelig omfattende “emne”.

   Svar
  1. Ida Forfatter

   Ja, jeg tror virkelig godt, jeg kunne blive forfalden til fotobøger! Elsker den fortælling man kan opbygge.

   Svar
 2. Ninna

  Wauw den er blevet flot Ida, måske jeg får mulighed for at kigge lidt i den på lørdag?;-)
  Jeg skal helt klart bruge nogle af dine gode råd næste gang jeg skal lave fotobog, tak for dem!!

  Svar
 3. Camilla Sonne

  Virkelig fin bog! Har du skrevet ind i hånden efterfølgende – eller er det en skrifttype? Og den hånd, som er tegnet ind – er det bagefter?

  Svar

Skriv en kommentar