Insta-life-lately

midtimellem-blog-baby-seed-pli-soft-gallery-sengetøj-bobbles-underlag-gulv-grå-norlie-petit-bateau-1 midtimellem-blog-baby-seed-pli-soft-gallery-sengetøj-bobbles-underlag-gulv-grå-norlie-petit-bateau-2 midtimellem-blog-baby-seed-pli-soft-gallery-sengetøj-bobbles-underlag-gulv-grå-norlie-petit-bateau-3 midtimellem-blog-baby-seed-pli-soft-gallery-sengetøj-bobbles-underlag-gulv-grå-norlie-petit-bateau-4Besøg af lækre grandkusine Emilie, som er præcis en måned ældre

Livet set igennem mit mobilkamera. Min instagram profil er ret ensporet for tiden, men jeg oplever nu engang ikke så meget som ikke er babyrelateret. Og det er egentlig helt okay. Vores lille pige er for det meste mild og glad, men har desværre også haft en del mavekneb den sidste uge. Det kan virkelig give mig grå hår, når hun græder utrøsteligt, og man ikke kan stille andet op end at vente på, at hun får gang i maven. Heldigvis har de sidste par dage været lidt bedre, og jeg håber, det er tegn på, at organerne nu er ved at fungere som de skal.
Vi har indviet barnevognen, og jeg har en ambition om, at vi skal ud på mange flere ture med den. Det er godt for hende med frisk luft, men bestemt også for mig, som savner mine lange gåture. Og så vil det helt sikkert falde i god jord hos Sofus, som godt kunne trænge til lidt ekstra opmærksomhed og TLC, efter at han er blevet hundestorebror.

I øvrigt er I flere som har spurgt mig til navnet, og jeg må være jer svar skyldig. Vi er simpelthen gået helt i stå! Før fødslen havde vi et navn klar, som vi var næsten sikre på, at hun skulle hedde. Men nu har jeg alligevel fået kolde fødder, fordi jeg ikke synes om det sammen med vores efternavn, så vi er igen i gang med at vende og dreje alle muligheder. Vi vil gerne have noget på to eller tre stavelser, gerne dansk omend det ikke er et krav, ikke alt for kompliceret eller overtænkt, men heller ikke alt for hyppigt brugt. Og så skal det altså kunne fungere sammen med vores efternavn (Petersen). Opgaven er bestemt ikke blevet nemmere af, at navnets kommende ejermand nu ligger og kigger op på os med store, forventningsfulde øjne… Jeg håber, vi snart har et navn klar til offentliggørelse!

40 tanker om "Insta-life-lately"

 1. Mette Petersen

  Hvor er hun skøn jeres lille pige.

  Jeg har selv to piger og for mig har navnene været på plads inden fødslen, men dermed ikke sagt at det har været nemt.
  Jeg hæftede mig ved dig efternavn, som jeg deler med dig og mange andre, men vil blot fortælle at mine piger hedder Freja og Nynne. Det står ganske fint til Petersen.
  Held og lykke med navnejagten

  Mvh Mette

  Svar
 2. Mette

  Åh, så fin en pige! Nyd endelig tiden. Alle siger det, men man kan godt glemme at nyde i amning og bleskift.

  Ellinor, Lily eller Merle :-)

  Svar
 3. Shina

  Stort tillykke og hvor er hun lækker. Måske en lille Ella eller Edith :o) Kan jo ikke lade være med at komme med forslag :o)
  Kh Shina

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Vilda, det har jeg faktisk aldrig hørt før! Men jeg har udviklet en forkærlighed for navne som ender på -y.

   Svar
 4. Trine F

  Det med navn er en svær størrelse, navnet skal passe både til barnet og til efternavnet. Og så er det ikke altid de navne man har haft oppe at vende i ventetiden passer. Min den ældste skulle have heddet Mia eller Maja, men kom til at hedde Sofie. Hvilket jo var noget helt andet ;-) På lørdag bliver hun 25 år og hun har delt navnet med rigtig mange fra samme årgang.
  Det er svært at finde et unikt navn, selv om det vel egentlig er det vi går efter.
  Undskyld den lange smøre

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Jeg går ikke nødvendigvis efter noget unikt, for det skal netop ikke være overtænkt eller for kompliceret. Men som skolelærer har man nok lidt en erhversskade, for man møder mange navne og får et forhold til dem, godt som dårligt.

   Svar
 5. Sara

  Mine døtre hedder Liva og Bjørk, navnene var på plads før fødslen, men kender godt det med de kolde fødder… Bjørk er 6 måneder, og jeg kan stadig blive helt i tvivl om det er det helt rigtige navn, men altså, nu hedder hun jo sådan… vi havde også Selma og Vera som seriøse kandidater.

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Puha, tænk at man stadig mærke en snert af tvivl 6 måneder senere! Det er altså også en lidt stor beslutning.
   Selma og Vera er også to virkelig smukke navne.

   Svar
 6. Dorte / by.bak interior & lifestyle

  Suk en skøn baby og suk, hvor jeg bare slet ikke er misundelig. Der er altså ikke mere rock i mine æggestokke, dog kan jeg i den grad nyde andres babyer .-) Gode navne i min bog er Ida, Anne, Mette, Sofie, Emily, Emma, Ester, Mia, Freja, Katrine (min favorit!), Iben, Karen….

  Svar
 7. Stine

  Måske skal man ikke tænke så meget over det med navne. Tag det, der falder jer først ind og føles godt lige nu og her. Min erfaring er, at når man har sagt det så mange gange, som man gør på en dag, når man er sammen med den lille bandit, så føles det meget hurtigt som det helt rigtige navn, uanset hvilke betænkeligheder man har haft i første omgang. Husk, at det er den person der bærer navnet, der bringer det værdi, ikke omvendt! Og det gælder også om man hedder Brian, Conni, Lene, Mette, Alvilda, Ella, Molly My etc. ect.

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Du har sikkert ret Stine, men lige nu føles beslutningen alligevel ret stor, vigtig og ikke mindst endelig… :)

   Svar
 8. Tina Andersen

  Hvor ser hun dejligt ud og stort Tillykke.
  Det er så svært med navne til ungerne, for man vil helst gøre det så godt, og alligevel vil de altid have en periode hvor de bestemt hellere ville have heddet alt andet end det de kom til. Vores datter skulle have heddet Ida ( Sandbæk Andersen) men da hun kom ud lignede hun overhovedet ikke en Ida og vi kunne ikke sige hvad det var, men det gjorde hun ikke, så hun kom til at hedde Nanna og det synes vi altid har passet perfekt.
  Så det med at være godt forberedt og så er det alligevel ikke rigtigt, det har vi faktisk prøvet med begge vores unger, sønnike skulle have heddet Lasse og han hedder Jonas.
  For resten havde vi også en periode i starten med vores datter og ondt i maven, det hjalp at trykke og massere hendes fødder, nogen sagde at der er nogle steder (zoneterapi vel) hvor man stimulere deres tarmsystem, det var da et forsøg værd, tror ikke at det kan skade noget i hvert fald.
  Kærlig hilsen
  Tina

  Svar
 9. Karen

  Ella Marie Petersen? Eller Karen Emilie Petersen?

  Har altid selv været utrolig glad for at hedde Karen, tilpas kendt men aldrig top-populært.

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Gode forslag. Sjovt at du lige nævner Emilie som mellemnavn – det hedder jeg selv, og Mads synes, at hun også skal have det.

   Svar
  1. Ida Forfatter

   Ja, vi har købt en brugt Seed Pli. Det var vigtigt at den kunne fylde så lidt som muligt i vores bil, og så ønskede jeg mig en kombivogn, hvilket jeg måske lidt har fortrudt… Det kan godt være lidt upraktisk med det korte liggemål, og hun vil hurtigt vokse ud af den. Til gengæld er det en pæn og lækkert designet vogn. Og vigtigst af alt er den let (vægtmæssigt) og nem at styre, både rundt i butikker fx. og ude på gåture, hvor jeg nemt kan styre både hund i snor og barnevogn. Jeg ville helt sikkert ikke undvære de svingbare forhjul.

   Svar
  1. Ida Forfatter

   Der er bare allerede en sød, lille Ella i vores nære omgangskreds, så jeg synes lidt, at det navn er optaget ;)

   Svar
 10. linda

  tak for din ærlighed i dit sidste indlæg. jeg blev ramt – har af gode grunde ingen historier at dele, men jeg læste hvert ord. kæmpekram og hvor-er-hun-fin-hjerter efter dig!

  Svar
 11. Christine

  Kære Ida.
  Synes Mads’ ide om at give hende Emilie fra dig er rigtig fin :) Havde vi fået en pige havde vi en Lærke i tankerne, men ja det kan ændre sig undervejs. Pelle hed Phillip de første par måneder i maven, men så kom tvivlen og vi ventede til han kom ud med at tage stilling – men med “P” skulle det sjovt nok være og ikke for langt med to ekstra navne. Og så var han bare et lille nus og Pelle føltes bare så stille og roligt. Pelle er stadig en lille stille dreng, men også med temperament og nysgerrighed. Navnet udvikler sig med barnet tror jeg :)

  Svar
 12. pixi

  kære ida, det føles lidt skørt at kommentere, det gør jeg aldrig.. men først stort ttillykke – det må være vildt og stort. da jeg synes at læse i dit indlæg at foreslag er velkomne, og jeg desuden har fulgt gennem en god rum tid efterhånden, tillader jeg mig lige at byde ind alma og anemone. især alma passer også rigtig godt til jeres navne.

  Svar

Skriv en kommentar