Favoritter til baby

midtimellem-blog-baby-udstyr-fub-cardigan-poppy-rose-soft-gallery-stofbleer-wheat-heldragt-stjerner-petit-bateau-body-3-pakJeg har haft den dejligste dag indtil videre. Sådan en dag som alle andre gerne måtte efterligne. Det manglede også bare, for den sidste uge har dælme været hård. Jeg ved ikke, om den lille frøken har gang i et tigerspring, eller om hun er rigtig plaget af rumlen i sin mave, men hun har kun ville sove til middag. Tre timer midt på dagen, og så først igen når hun faldt i søvn til natten, som oftest ovenpå en lang aften fuld af gråd. Det er altså en drøj omgang, især når hun er både overtræt og pjevset. Jeg har overvejet, om hun kunne have glæde af zoneterapi, er der nogen af jer som har erfaringer med det til baby? Nå, men lige nu ligger hun altså og bobler i barnevognen, aftensmaden er i ovnen, og jeg har stjålet mig lidt tid til at blogge :)

Mens jeg var gravid, gjorde jeg mig mange tanker om, hvad vi ville få brug for til hende, især mht. tøj. Her fire uger senere, kan jeg allerede se, at nogle ting bliver brugt mere end andre, og jeg har lyst til at tippe kommende mødre om de ting, som vi har haft glæde af til den nyfødte baby.
Først og fremmest: Lad være med at købe tonsvis af tøj. Sats på lidt men godt, 8-10 sæt i hver størrelse kan gøre det, hvis du vasker rimelig tit. Og din baby i øvrigt ikke gylper alting til. Overvej om tøjet er praktisk og ikke mindst om materialet er åndbart og blødt mod babys fine silkehud.

En hue er uundværlig hver gang I bevæger jer ud. Vi er blevet gladest for denne model fra Poppy Rose i blød merino uld, som ikke glider ned i øjnene på hende.
Vi har et pænt udvalg af bodyer, men de tre fra Petit Bateau er mine klare favoritter. Farverne er sarte og fine, og pasformen i str. 1 måned har været og er stadig perfekt til vores lille pige, som ikke er af de største eller rundeste.
Heldragten med stjerner fra Wheat har vi arvet fra Mettes Vigga, og selvom den nu kører på barn nr. to er den tynde bomuld stadig super blød. Jeg overvejer seriøst at supplere op med nogle af de større størrelser.
Når vi bevæger os udenfor, er hun altid dækket af lune tæpper eller dyner. Alligevel skal fødderne pakkes lidt ekstra ind, og her er de strikkede sko fra Poppy Rose en favorit, fordi de sidder bedst på hendes fødder og ikke ryger af undervejs.
Stofbleer bruges til snart sagt alt, og her er det snarere kvantitet end kvalitet som tæller. Alligevel kan det være en god ide at investere i nogle enkelte, lækre stofbleer, som både kan opfylde en funktion og glæde mor. Jeg har fx. altid en ved hånden, når jeg ammer, til at tørre hende om munden. Til det formål ønsker jeg mig stofbleerne fra Soft Gallery, som hellere end gerne må ligge ved min “ammestation” og pynte.
Fub laver det blødeste strik, og jeg har rigtig stor glæde af både bukser og cardigans fra dette mærke. Især den tykke, grå cardigan er god, fordi den er let at liste på hende, mens hun halv sover, og så er hun klar til at blive puttet udenfor i sin Duniduo pose. I øvrigt har jeg haft rigtig stor glæde af denne guide til at finde den rette påklædning her i vinterkulden.

8 tanker om "Favoritter til baby"

 1. Katrine

  Birgit Pedersen på Karnersvej kan helt sikkert hjælpe din smukke datter! Hun bor lige ned af bakken og til højre :-) Aalborg Sundhedscenter, hedder det. Ring til hende – hun hjalp mig med smerter under graviditeten, og fortalte, at hvis baby fik søvn-bøvl, så skulle jeg endelig komme tilbage!
  Held og lykke med det.

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Tusind tak for anbefalingen. Vi er i hvert fald ved at være så desperate, at vi vil give noget alternativ behandling et forsøg.

   Svar
 2. Cecilie - Makwerk

  Jeg var til zoneterapi med mit første barn, der også døjede meget med mavekneb. Det hjalp rigtig meget hver gang, men kun i 2 dage af gangen. Åbenbaringen kom da vi tog til kiropraktor. Det viste sig at han havde en forrykket nakkehvirvel (skade fra fødslen), som udover at gøre ondt i sig selv, skabte spændinger i maven. 4 behandlinger, så var det væk! Med barn nummer 2 var vi til kiropraktor da hun var 10 dage gammel – skulle ikke risikere noget;-) Hun var dog helt fin og perfekt i nakke og ryg, men havde pga. for tidlig fødsel mange problemer med umodent tarmsystem. Vi havde god effekt af dråberne Bio Gaia, der kan købes i Matas, dem kan jeg virkelig anbefale. Og så tid, selvfølgelig. Det blev markant bedre da hun var ca. 11 uger.
  Har du en strækvikle? Det havde også en rigtig god og beroligende effekt påbegge mine børn.

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Jeg har en strækvikle, men vi har ikke fået den i brug endnu.
   Tak for tippet om Bio Gaia dråberne, jeg har læst lidt om dem, og det kunne godt lyde som noget for os.

   Svar
 3. Anne Kristine

  Hej Ida,
  Min datter er 7 uger og har også rigtig mange problemer med mavekneb og gråd om aftenen. Vi forsøgte os med både kiropraktor og zoneterapi, men det har uden tvivl været zoneterapeuten det gjorde størst forskel for os. Hun gik fra at sove en time ad gangen hele døgnet rundt til nu sove 3-4 timer – det kan virkelig anbefales!
  Kh

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Dejligt at høre, at I har haft så stor effekt af det! Jeg har netop booket tid hos en zoneterapeut.

   Svar
 4. mybabyfab

  Smukke favoritter! Alle nogle der også gjorde stor gavn da vores var små!

  -Det er næsten bare med at komme afsted.. Vi havde også et forløb, tre gange var vi afsted. Efter forløbet var vi næsten ‘trætte’ af, at vi dog ikke var taget afsted noget før.. :/ Det holder hårdt, slet ikke sjovt når de små er så kede af det og man står der magtesløse..

  Håber på gode dage jeres vej! Og for helv. de tigerspring, de kommer og går.. Man kan ikke regne med noget som helst.. ;)

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Jeg vil håbe, at det også går sådan for os; at vi vil tænke hvorfor vi dog ventede så længe!

   Svar

Skriv en kommentar