Om at samle på skønhedsfifs og den perfekte hestehale

hestehale sort hvid_effected kopihestehale2 sort hvid_effected kopiforside-2Jeg læser uanede mængder magasiner og blogs, og noget af det jeg altid husker bedst, er de små skønhedstips og tricks. Dem kan man aldrig få for mange af, og langt de fleste bliver afprøvet ved førstkomne lejlighed. Mange bliver forkastet igen, fordi de ikke har den ønskede effekt på lige præcis mit ansigt, hud eller hår. Andre bliver med tiden til mine egne små fifs og en del af mine skønhedsrutiner. En af de ting, som hidtil har været næsten umuligt for mig at lave, er den perfekte, rodede, let bobbede hestehale. Jordens mest simple frisure, ja, men ikke når man som jeg har rigtig tungt hår og endda meget af det. Lidt af et luksusproblem, men stadig irriterende. Sådan en perfekt hestehale er et super udgangspunkt  for alverdens frisurer, hvad enten det er en messy knold, en lav, fyldig 60’er inspireret hestehale eller bare en alm. skødesløst lækker hestehale til hverdag. For nogle uger siden læste jeg dog et trick (jeg har desværre glemt hvor) som virker for mig:

 • Red håret og giv det gerne lidt volumepudder, tørshampoo eller andet som giver tekstur.
 • Touper håret på toppen af hovedet indtil det har den ønskede fylde (kan selvfølgelig varieres alt efter anledningen).
 • Red det yderste glat og giv det lidt hårlak for at holde.
 • Saml det øverste, touperede hår i en hestehale med et Blax elastik. Sørg for ikke at stramme den så meget, at du mister volumen, der skal nok komme hold på hestehalen senere.
 • Nu kan du samle håret nederst på hovedet og trække det op til den første hestehale. Her er din mulighed for at stramme lidt til, så frisuren bliver hvor den skal. Saml de to dele med et Blax elastik. Afslut evt. med lidt lak.

Hvis du også samler på skønhedstips vil jeg anbefale dig at hente den nye e-bog fra L’oreal og Lahme, hvor du kan blive klogere på både ydre og indre velvære og få tips til et lidt lækrere, mere medgørligt hår. Der findes næppe nogen tid på året, hvor det er mere aktuelt end lige nu op til den store nytårsfest. En af de medvirkende i e-bogen er Covers Liv Winther, hvis stil jeg misunder i stor stil. Hvis du, udover tips til nytårshåret, gerne vil have lidt input til make up’en, kan du besøge Livs blog lige her.

8 tanker om "Om at samle på skønhedsfifs og den perfekte hestehale"

 1. Marina

  Uh, kunne det ikke være ovre hos Anette hos Beautyspace? Mener hun har talt om en sådan hestehale, hvor baghovedet lige er “løftet lidt”.
  Jeg fik et hårtip på min blog, som jeg simpelthen ikke har kunnet få ud af hovedet siden, fordi det er så simpelt og samtidig så godt. Det handler om, at man ikke skal forkæle sit hår, når man skal noget “fint”. Det skal forkæles hver dag, ellers nytter forkælelsen ikke.

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Jeg har nu mere på fornemmelsen, at det var i et blad… Men sikkert og vist er det, at tippet i hvert fald ikke er min egen opfindelse ;)
   Og i øvrigt giver dit tip jo også god mening. Og dertil kommer, at nyvasket, “nybalsameret” hår ofte er umuligt at sætte! Det er bedst, når man lige har sovet på det, bogstaveligt talt.

   Svar
  1. Ida Forfatter

   Selv tak! Det fungerer i hvert fald for mig, hvis jeg vil gøre mig håb om bare lidt fylde på toppen. Og så er Blax elastikkerne altså super gode og holder i evigheder, hvilket retfærdigører prisen.

   Svar
 2. Mette

  Det ser lækkert ud, det hår! Jeg overvejer at få mit skulderlangt igen i 2014, på en betingelse: at jeg ikke altid sætter det på samme måde. Så tak for inspirationen og godt nytår.

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Jeg synes, det er en god længde, fordi man har nogle variationsmuligheder, men det er stadig nemt at have med at gøre. Men jeg kunne helt sikkert også godt trænge til at forny mig lidt ;)

   Svar
  1. Ida Forfatter

   Spændende om det fungerer for dig, jeg kan godt forestille mig, at du har samme (luksus)problem.

   Svar

Skriv en kommentar