Cookies with chunks of chocolate and sea salt // cookies med chokolade og havsalt

midtimellem-blog-opskrift-madblog-cookies-chokolade-chocolate-havsalt-sea-salt-amerikanske-1 midtimellem-blog-opskrift-madblog-cookies-chokolade-chocolate-havsalt-sea-salt-amerikanske-2 midtimellem-blog-opskrift-madblog-cookies-chokolade-chocolate-havsalt-sea-salt-amerikanske-3 midtimellem-blog-opskrift-madblog-cookies-chokolade-chocolate-havsalt-sea-salt-amerikanske-4 midtimellem-blog-opskrift-madblog-cookies-chokolade-chocolate-havsalt-sea-salt-amerikanske-5 midtimellem-blog-opskrift-madblog-cookies-chokolade-chocolate-havsalt-sea-salt-amerikanske-6Lige siden sommerens tur til USA har jeg været besat af søde sager tilsat havsalt. Amerikanerne er sjældent de mest raffinerede rent smagsmæssigt, og alligevel lykkes det dem gang på gang at kombinere de mest vanvittige ting til yderst vellykkede smagskombinationer. Og det søde og fede fungerer altså overraskende godt sammen med flager af havsalt. Disse cookies er ikke af den sprøde slags, derimod er de seje og chewy. Smagen af chokolade og havsalt er ret kraftig, så herhjemme er de blevet døbt voksen cookies. De smager allerbedst sammen med et glas koldt mælk. Pretty damn perfect makkerpar på en kold og grå november eftermiddag, hvis du spørger mig!

Cookies med chokolade og havsalt (16 stk.)
75 g. smør
200 g. farin
2 æg
100 g. mel
1/2 tsk. natron
200 g. chokolade
25 g. kakao
1/2 tsk. vaniljepulver
Flager af havsalt

Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Smelt 50 g. af chokoladen sammen med smørret i en skål over vandbad.
Pisk æg og farin luftigt.
Tilsæt smørblandingen og rør rundt.
Bland alle de tørre ingredienser, tilsæt dem til dejen og rør rundt indtil det er blandet.
Hak de resterende 150 g. chokolade og bland dem i dejen.
Nu kan du evt. sætte dejen på køl 10 minutter, imens du rydder op i køkkenet.
Beklæd to plader med bagepapir. Brug to skeer til at sætte klumper af dej på bagepapiret. Det er ikke nødvendigt at trykke dem flade, de vil flyde ud og brede sig under bagningen, så lav god afstand.
Drys med flager af havsalt.
Bages ca. 15-17 min. De skal være blevet sprøde og let skinnende i kanten.
Træk bagepapiret over på en rist, hvor cookiesne kan køle af.

18 tanker om "Cookies with chunks of chocolate and sea salt // cookies med chokolade og havsalt"

  1. Lone

    Nøj hvor ser de gode ud! Dem skal jeg helt sikkert prøve! Og ja – det er ikke noget som et glas koldt mælk efter en lækker chokoladekage/cookie:-) Tak for opskrift!

    Svar
  2. Mette

    Åhr, kunne godt lige hapse sådan en voksen cookie, nu hvor tøserne sover og katten tager en lur på mit skrivebord ved siden af computeren ;)

    Svar
    1. Ida Forfatter

      Det SKAL prøves! Ellers kan du lave en smagsmæssigt “light” udgave ved bare at drysse havsalt over almindelige chocolate chip cookies, så er der knap så mange kraftige smage som i disse, som er ret mørke og tunge.

      Svar
  3. Marian

    Det er seriøst en fræk opskrift! Hold nu ferie hvor de ser gode og fristende og syndige ud!

    PS. TAK så meget for skabets-salget. jeg har set det nu og det er virkelig smukt. Lover at passe meget godt på det :)

    Svar
    1. Ida Forfatter

      Åh hvor er det godt at høre, at det levede op til dine forventninger! Fedt at det hele flaskede sig.
      Altså hvis du skal synde, kan jeg godt anbefale at gøre det med disse. De er, sagt i al ydmyghed, virkelig gode!

      Svar
  4. Pingback: kys | Badelma-badutski

Skriv en kommentar