Lamper lamper lamper

Lampe Collage 5 lamperSådan en flytning fører hurtigt en masse nye ønsker med sig. Heldigvis er vi stadig glade for langt de fleste af vores møbler, men enkelte ting står overfor en udskiftning. Vi har allerede bestilt en ny sofa, men jeg er stadig på udkig efter nye puder, kontormøbler og spisebordslamper. Især lamper er jeg ret kræsen med, jeg vil have godt design, men mest af alt vil jeg have en god lyskilde, for jeg kan ikke fordrage at være i et dårligt oplyst rum. Egentlig er jeg glad for vores originale flowerpots i emalje, men jeg har også lyst til lidt mere ro på farvemæssigt, ikke mindst dikteret af køkkenet i vores nye lejlighed. Det står ikke overfor en udskiftning, selvom det ikke lige er vores drømmekøkken, og derfor kan jeg lige så godt indrette med udgangspunkt i køkkenets stil og farver for at skabe et rart og harmonisk køkkenalrum.
Jeg er vild med alle de ovenstående lamper, men især en af dem er min favorit, og jeg har en følelse af, at det er lige den, jeg mangler til at binde mit spisehjørne sammen. Tilbage er kun at overbevise Mads om det samme ;)

Aim fra Flos er super cool i klynger som på dette billede, og jeg er vild med måden de hænger skødesløst ned fra loftet. Men hvis man netop vil have en klynge, bliver det en ualmindeligt dyr fornøjelse.
Cecilie Manz’ nyklassiker Caravaggio er endelig kommet i en mat udgave, og så kan man endda vælge imellem to lækre, grå nuancer. Jeg synes, det klæder lampen ualmindeligt godt, og gør den mere anvendelig.
Mass light fra &Tradition er inspireret af gadelygter og har en gammeldags charme over sig, ikke mindst grundet det modige materialevalg med brun marmor.
PH pendlen er en klassiker, som jeg selv er vokset op med. Jeg synes stadig, formen er flot, og med den nye, blide rosa farve har den fået en opdatering som gør den aktuel på ny.
Calabash charmer med sine runde former og fine sølvfarve. Den findes også i guld, hvis man kan lide design som “larmer” lidt mere.

9 tanker om "Lamper lamper lamper"

 1. Anne

  uhh… den rosa farvet PH-lampe var jeg helt hooked på, da vi skulle finde ny spisebordslampe. Faldt dog i mellemtiden over nogle billige AJ Royal i den blå avis, så det endte med sådan en.

  Svar
 2. Mette

  Hvor har du ret med Caravaggio, Ida. Det er virkelig en opgradering med den nye matte overflade. Og det er jo ikke engang fordi, at den ikke var fin i forvejen :)

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Nej, formen har altid været smuk, men de sorte og hvide udgaver har bare aldrig helt passet ind hos mig. Jeg synes kun, den er blevet smukkere i mat grå! Den skal hjem til mig og hænge, basta ;)

   Svar
 3. Allan Hansen

  Calabash og især Caravaggio har siden de kom frem, hele tiden været mine favorit lamper. Rigtig flot og stilrent design, lækker kvalitet og acceptable priser… Uden tvivl mine to favoritter blandt disse :-)

  Svar

Skriv en kommentar