Gravid = problemhud

creme varm_effectedSelvom jeg generelt er forskånet for graviditetsgener, har jeg alligevel fået en rigtig generende en af slagsen, nemlig uren hud. Jeg har aldrig haft perfekt hud, men havde efterhånden lært den at kende og vidste, præcis hvordan den gerne ville plejes. Altså indtil jeg blev gravid. Siden da har jeg haft problemer med fedtet, skinnende hud med tendens til urenheder. Ikke noget kæmpe problem, men alligevel en daglig irritation. Jeg ved godt, at det forhåbentlig er en begrænset periode, men ikke desto mindre er det både svært og besværligt at prøve at skjule, og en irriterende bekymring oveni en garderobe som i forvejen er lidt udfordret. Talemåden med at gravide stråler har jeg i hvert fald måtte kigge langt efter.
Derfor er jeg på jagt efter en hudplejeserie, og især en ny ansigtscreme, som kan fugte og pleje, men også rense og bringe min hud i balance. Problemet er bare, at de fleste øko cremer er meget fede og olieholdige, og i hvert fald svære at absorbere for min hud. I stedet er jeg ude efter en let creme eller lotion, som samtidig lever op til alle mine krav om at undgå parabener og parfume.

Er der nogen af jer som har haft samme problem? Hvilke produkter kan I anbefale til vanskelig graviditetshud?

25 tanker om "Gravid = problemhud"

 1. Line

  Jeg har også lidt uren hud og jeg bruger vaskegel + tonic fra Laroche Posey og en let fugtighedsgivende creme fra vichy (Aqua-et eller andet). Det kan købes på apoteket og fungere godt for mig.

  Svar
 2. Tenna Christensen

  Jeg havde samme problem – jurlique balance me dagcreme og rensesæben til uren hud gjorde underværker. Samtidig erstattede jeg natcremen med ansigtsolie som jeg også brugte lidt af sammen med dagcremen for stadig at få en let creme. Jurlique indeholder naturlig parfume, men er biodynamisk.

  Svar
 3. Shina

  Stort tillykke med din graviditet, hvor er det dejligt for jer :)
  jeg vil helt klart også anbefale Avene. Har selv tendens til urenheder og det var min hudlæge som anbefalede mærket, da det er meget, meget skånsomt mod huden. Jeg bruger bl.a. den farvede dagcreme, den er rigtig god.

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Jeg fulgte dit råd og har læst den fra ende til anden! Virkelig mange gode råd, den kunne godt blive lidt af en gravid-bibel for mig, tror jeg. Tak!

   Svar
 4. Michelle

  Kære Ida!
  For det første, så kan jeg slet ikke huske, om jeg har fået skrevet tillykke med graviditeten og alt det nye med flytning med mere. Så det gør jeg lige nu ;)
  Derudover, hvis du kommer til Aarhus, så kan et besøg hos Naturskøn på Guldsmedegade på det allervarmeste anbefales. De tager sig så god tid til at rådgive og hjælpe, og jeg er blevet så tilfreds med alle de produkter jeg har købt derfra (altså, så mange er det heller ikke). De tager aldrig fejl, og de tager fx. også hensyn til, hvis man siger “øhm, jeg er på SU – Rudolph Care er lidt uden for budgettet…”. Og de er vist nok specialiseret i graviditeter og smøbørnsmødre.

  Svar
 5. Marianne

  Jeg kan godt lide jurliques m calendula, eller pai med camille.
  Er også glad for REN, som passer godt til min hud.

  Svar
 6. sarah

  Jeg har i sidste graviditet brugt rene aloe vera produkter fra AloeFresca, du kan finde dem her http://www.aloefresca.com
  Det er helt rene aloe vera produkter, der er så gode og rare for huden og ikke mindst naturlige.
  Jeg brugte deres krops gel rigtig meget, specielt på maven og i ansigtet, dels fordi den kølede og hjalp på strækmærker, men også i ansigtet hvor den viste sig at være fantstisk mod lidt generende hud.
  Bruger dem stadig og er 100 pct. tilfreds.

  Svar
 7. Christina

  La Roche Posay på apoteket – serien der hedder Effaclair, hjælper mod urenheder men fugter også. Parfume- og parabenefri. Havde selv døje med uren hud, men efter at have brugt Effaclair vaskegel, Duo creme og Effaclair Mat er det blevet meget bedre.
  I øvrigt store besparelser på tyske apoteker webshops.

  Mvh Christina

  Svar
 8. Line

  Nu ved jeg ikke voldsomt meget om graviditetshud, men har på det seneste selv døjet med uren hud, der både fedter og tørrer ud (ret svært at løse, ikk) – men jeg sværger nu til både REN’s og Dermalogicas produkter! De er fantastiske. Og de forhandlere, jeg har talt med, ved temmeligt meget om, hvad de kan og ikke kan! Men er nu også fan af Embryolisse, når der er tørke-krise i huden;-)

  Svar
 9. Cecilie - Makwerk

  Jeg havde samme problem under begge min graviditeter – vildt irriterende. Jeg brugte Purifying serien fra Anne Marie Börlind. Jeg ved ikke om det hjalp så meget, tror ikke der er ret meget der kan gøres i virkeligheden – det er jo hormoner der arbejder på højtryk! Men Börlind serien tog følelsen af fedtethed, og det var rart. Tager du zink tilskud? Det skulle også have en god effekt på huden.

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Nej jeg tager ikke zink, blot vitaminer og jern. Det kunne være fedt at slippe af med følelsen af fedtet hud! Men du har nok ret, at det er svært at stille noget op overfor hormonerne.

   Svar
 10. Therese

  Mon du kender produkterne fra Kanebo Sensai, de har været en mirakelkur for min hud. Bestemt anbefalelsesværdige.

  Svar
 11. Marie

  Tillykke med maven:-) Jeg har selv uren hud, der blev værre af mine to graviditeter og det der har virket bedst for mig indtil videre, er Neutrals face wash, Avene Cleanance k som natcreme og Ghosh BB-cream som dagcreme. Husk på, at bare fordi en creme er økologisk betyder det ikke automatisk, at den er god for hverken dig eller fosteret. Jeg har to allergibørn og er derfor meget på vagt over for parfume i produkter – og langt de fleste økologiske cremer har mange slemme og allergifremkaldende duftstoffer – æteriske olier er det samme som “parfume” (eller værre!) når det gælder allergi. Se f.eks. bloggen pudderdåserne for mere info http://pudderdaaserne.dk/2013/01/06/aeterisk-olie-men-det-er-jo-naturligt/

  Svar
 12. Ditte

  Hej

  Jeg vil anbefale dig en rigtig god og kompetent økologisk kosmetolog i Århus, der hedder Maria. Hun har klinikken Greenhouse, og yder en virkelig god og professionel service. Har selv meget sensitiv og uren hud og er rigtig glad for de produkter jeg har fra Greenhouse. Bor i Ålborg, men rejser gerne til Århus for at få råd og vejledning og købe produkter hos hende. Kan på det varmeste anbefale det sted ;) Håber du kommer det til livs og held og lykke med graviditeten.

  http://www.greenhouse-aarhus.dk/velkommen

  Svar

Skriv en kommentar