Babyønsker

Børneværelse Collage Babyværelse collage 3 Babyværelse Collage 2Soft gallery sengetøj / Seed Pli kombivogn / Luckyboysunday bamse / Flexa højstol / Cam Cam stofbleer / Nabby babyalarm / Luckyboysunday plakat / Duniduo kørepose / Sengerand i Liberty fx. fra Petit Legarth / Sophie the giraffe bidelegetøj / Fabelab legetæppe / Brio puslebord / Collect furniture børnemøbler

Jeg har for anden dag i træk har ligget hjemme på sofaen med en ond omgang efterårssnue, og har derfor haft ualmindeligt god tid til at trevle nettet tyndt for inspiration til indretning af babyværelse og ikke mindst overveje, hvad vi mangler af udstyr. Begge dele er omtrent lige svært, synes jeg. Værelset giver mig kvaler, fordi vi får 14 m2 til vores rådighed, som jeg på en og samme tid gerne vil gøre indbydende og hyggeligt, men heller ikke fylde med en masse overflødigt, som en lille baby, og siden hen tumling, ikke har brug for. Så indtil videre består møblementet af en gammel Juno seng, Brio puslebordet og det søde møbelsæt fra Collect. Hvad har I andre haft glæde af på babyværelset? Og hvilke tips og tricks har I til at gøre det hyggeligt?
Babyudstyr er vi godt i gang med at købe, men vi mangler stadig en del. I hvert fald hvis man skal tro de alenlange lister i diverse magasiner, men som nybegynder ud i forældreverdenen, er det ærlig talt ret svært at vurdere, hvad der er nødvendigt, og hvad der godt kan undværes. Ovenstående er dog et ret godt bud på, hvad vi pt. ønsker os, både af den praktiske og mere flødeskumsoverflødige afdeling.

28 tanker om "Babyønsker"

 1. Anne Kristine

  Jeg har lige købt sengetøjet fra Soft Gallery idag, det er så fint IRL.
  Fabelab tæppet er virkelig også så cool – Specielt i de nye farver! Det er nogle fine ønsker alt i alt! God bedring! /Anne Kristine

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Jeg vil især gerne bruge Fabelab som legetæppe. Og så kan det endda pynte, når det ikke er i brug.
   Lucky you! Jeg kan ikke opdrive sengesættet nogen steder i babystørrelse.

   Svar
 2. Louise Oest

  Mit bedste råd er, ta’ det stille og roligt, så længe i har bleer, lift, stofbleer, så skal det nok gå :) man får lige omkring 1 mio stykker tøj, da alle er helt forelsket i de små størrelser :)

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Av, kan godt høre, at jeg har disponeret helt galt ;) Har omtrent en færdig garderobe op til 6 mdr, men ejer fx ikke en lift ;) Mon ikke sådan en Duniduo pose kan erstatte den?

   Svar
   1. Louise Oest

    Liften er god som seng også når de lige er kommet, men vi havde heller ingen vugge :) jeg var desuden meget glad for bare at kunne tage den med ind når jeg var i Mødregruppe osv – men hvis posen er sådan en med plade, så er det også super :) vi har en Voksi (dog uden plade, da jeg først sent fangede at det var smart ;) …) til gengæld har du et barn der garanteret er top tjekket – vores datter var meget lyserød ;)

    Svar
 3. Lou

  Sikke nogle lækre ønsker :) Vi har også duni-duo soveposen og har været meget glade for den!
  Skal snart have investeret i en juniordyne og har derfor flottet mig og endelig bestilt det fine sengetøj fra Soft Gallery :)

  Babyer har jo som sådan ikke rigtig brug for et værelse. Alt de behøver er en lift og et puslebord. Så babyværelset er vel mere for de voksne :) Agnes fik først sit eget værelse, da hun var 9 måneder. Indtil da er de jo der hvor forældrene er, så derfor havde vi indrettet et børnehjørne i stuen, som vi har haft stor glæde af. Nu hvor hun er så stor selv at kunne komme til og fra værelset er det jo en hel anden sag. Men ellers kan du læse mit svar til dit spørgsmål inde på min blog, hvis ikke du allerede har set det :)

  Og ellers er jeg altid frisk på kaffe i Aarhus og til en snak om babyer og udstyr!
  Kh Lou

  Svar
 4. Maria

  Giraffen er Isoldes farvorit. Da hun var helt spæd var den fin at kigge på, så at holde om og nu at bide i – vil også side den får en del tæsk ;-). Kan se dine farvevalg og farvoritter minder meget om Isoldes værelse. Måske en fin kaninlampe fra Heico ville skabe lidt hygge på værelset eller den fine loftlampe fra Studio Snowpuppe? Er det en original Juno seng du har fået fat i?De første mange måneder sov Isolde i liften hos os og siden hen er hun så endt på eget værelse i den fine Juno seng – elsker den!

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Ja det er en gammel Juno seng, jeg har haft den på lager nogle år. Nu mangler den bare at blive sat i stand, det er Mads’ job ;)
   Det er bestemt ikke en dårlig ting at matche Isoldes værelse.

   Svar
 5. L. Andersen

  Jeg har ingen erfaringen – da jeg ingen børn har. Men har hørt mange tale godt om Ergo baby og deres bæreseler.

  Svar
 6. Jette // Snullemor

  Så fint – din baby vil helt sikkert blive velekviperet og ikke gå ned på udstyr… ligesom sin mor ; ) Og det der sengetøj, hvorfor ikke bare købe det i juniorstr. så? Det kan jo halveres eller legetæppet kan foldes (og senere foldes ud igen) ; ) Det ville jeg gøre!

  Svar
 7. Kristina

  Skønne ønsker men det havde jeg nu også forventet af dig ;) det er også altid godt med uroer/mobiler over puslebordet og sengen og der er så mange fine!

  Svar
 8. Jane

  Gode, lækre ønsker! Lige en kommentar til SEED’en: Vi købte sådan en til vores datter, som nu er halvandet år. Valgte den, fordi den er dejlig kompakt samt pga. de drejelige forhjul og dermed manøvredygtigheden (vi bor midt i byen), for liggemålet er ikke det længste. Men vi har været SÅ glade for den! Man kan vende og dreje på ingen plads i en trang Føtex :-) – og som klapvogn har den også været god. Du skal ikke forvente at den kan anvendes til at sove middagslur i længere end et års tid, dog. Jeg har desværre hørt, at SEED i Danmark er gået konkurs, så det må du hellere tjekke op på, hvis I overvejer vognen seriøst…

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Vi har faktisk allerede købt den (brugt), så jeg er SÅ glad for at læse din kommentar! Det er præcis de overvejelser, vi har gjort os. Til middagslure har vi en gammel Silvercross, som jeg til gengæld nødigt vil trille rundt med inde i byen.
   Ærgeligt hvis de virkelig er gået konkurs, jeg synes, det er en top lækker vogn!

   Svar
 9. Marie-Louise

  Uh, lækre ting! Næsten helt ærgeligt at være færdig med at få babyer. ;-) Du skal have stofbleer i massevis!! Små og store. Til gylp, underlag etc etc. Jeg købte store hvide til ‘hovedpude’ og små, som jeg farvede i forskellige farver så de passede til tøjet. Og bliver det et suttebarn, så er de geniale at putte gennem ringen på sutten, så sutten ikke falder så langt, når den bliver spyttet ud. For er man heldig kan baby nemlig selv få fat på den igen. Og så en sød uro til over puslebordet, så der er noget at kigge på. Man kan sagtens klare sig med meget mindre end hvad de lange lister siger. Men det er en personlig sag. Hvad jeg var glad for er måske ikke hvad du bliver gladest for. Prøv jer frem. Men skal jeg sige noget, så en ergo carrier. Den er smart og nem at bruge. Og god i brug for både barn og forældre. Jeg havde også babybjörn og fast vikle, men min ergo var den jeg brugte mest fordi den var så nem.

  Svar
 10. Ditte

  Nej, man behøver hverken alt det der står på listerne eller en masse tøj. Men helt ærligt, hvis man har mulighed og lyst til at købe tøj og ting så gør det! Jeg købte næsten intet tøj, da alle blev ved med at sige at det ville være fråds og unødvendigt. Vi fik rigtig nok også en masse, faktisk mere end vi kunne nå at bruge og noget måtte byttes til større størrelser. Det er selvfølgelig skønt, men der er altså også noget dejligt over selv at købe tøj/lave tøj til baby. Nu hvor min datter er 8 mdr har jeg selv bestemt det meste af garderoben, og det er jeg altså glad for. Overfladisk og forfængeligt, ja. Men det må man vel også godt være ikke? Når/hvis der kommer en baby mere kommer jeg helt sikkert til at købe en 0-6mdrs garderobe. Så kan det godt være at jeg måske bliver lidt barsk og bytte nogle af de eventuelle tøj barselsgaver til legetøj, eller tilgodebevis der senere måske kan bruges til flyverdragt, vinterstøvler osv. For der kommer masser af praktiske, nødvendige køb, hvor et tilgodebevis vil være skønt at have. Selvfølgelig vil jeg beholde tingene hvis dem der giver gaverne har brugt tid og tanke på at finde ud af hvad der kune falde i smag hos os eller vi kunne ønske os.

  Så fine ting du har valgt ud :-)
  Den der Flexa stol, den ser så smart ud. Efter at have set den synes jeg næsten at vores fine Stokke stol blegner lidt. Den kan godt virke lidt stor, hvor Flexa’en er så let i udtrykket.
  Og Nabby alarmen er også super fin! Så cool. Hvis Bedste skal passe og ikke har smartphone, kobler I bare Nabbyen op på en Ipad eller en Ipod touch.

  Jeg bliver simpelthen så glad hver gang du bringer et baby relateret indlæg. Dejligt at du deler glimt fra jeres ventetid ;-)
  kh Ditte

  Svar
 11. tilde

  Uh sikke nogen flotte ting!! Der er jo allerede skrevet mange ting og jeg sad faktisk og nikkede mange gange haha… Vi har en dreng på 1 år så det er stadig friskt i hukommelsen. Vi havde ikke så mange ting, jeg havde klart valgt at investere i en fed vogn med lift som han så bare nægtede at ligge i. En go pusleplads er vi stadig meget glade for og jeg syns det er fedt på badeværelset men det er smag og behag. Noget der ikke er på listen er en skråstol eller vippestol eller hvad de hedder, vi havde en stokke som vi var MEGET glade for. Selvfølgelig ska en lille baby ikke sidde der i lang tid af gangen men vi stilte den fx på bordet mens vi spiste så han ku følge med eller han ku sidde der i på gulvet i køkkenet, faktisk osse meget fordi vi har hund så han ikke bare lå på gulvet. Og så syns jeg happy lights er helt vildt hyggelige. Rådene er vist osse lidt forskellige fra land til land, vi bor i Italien hvor sengerande nærmest ses som livsfarlige ihvertfald af vores sunner, men ellers syns jeg osse de er hyggelige. Godt nok brugte vi ikke hans seng i starten men det er jo igen meget forskelligt. Jeg har osse hørt om mange der var glade for en sansegynge, osse bare den fra Ikea, faktisk osse når de er ret små. Og en go stol inde på børneværelset hvor du ka sidde og amme og nusse.
  Hvor er det bare spændende!!!!

  Svar
 12. Lisbeth

  Der er virkelig ikke ret meget af det på de alen lange lister som virkelig er nødvendigt. Lidt tøj, Uldbodyer (selvfølgelig afhængig af hvornår baby bliver født), bleer, en puslepude og slynger har været de vigtigste sager her… Har ikke brugt andet i det første lange stykke tid;o)

  Svar

Skriv en kommentar