Efterårstøj til en voksende mave

midtimellem-blog-modeblog-ventetøj-nike-air-max-libertine-felt-custommade-gravidKjole Topshop Sneakers Nike Cardigan Libertine Libertine Bukser Custommade

midtimellem-blog-modeblog-gravid-ventetøj-acne-raya-pencil-skirt-parkacoat-lala-berlin

Tørklæde Lala Berlin Pencil skirt Mamaliscious Cardigan Acne Halskæde Venessa Arizaga Parkacoat Weekday

Det har bestemt ikke gjort mig noget, at babybulen lader vente på sig, for ventetøj er normalt ikke noget som står højt på min hitliste. Jeg synes, udvalget ligger meget fjernt fra min stil, og har derfor haft mange overvejelser omkring, hvordan de næste måneder undgår at blive en evig tøjkrise.
Jeg har søgt gode råd hos Ninna og på baggrund af dem, har jeg lagt nedenstående plan for efterårets indkøb. Kodeordene er enkelthed, komfort, bløde materialer og mest muligt som ikke er decideret graviditetstøj.

Sorte, stramme kjoler (fx. disse fra Asos) som en base i klædeskabet sammen med strømpebukser.
Masser af cardigans og jakker.
Behagelige sko som passer godt på mine fødder.
Striber på kjoler og t-shirts.
Enkelte par pæne bukser. Jeg har købt disse og får ændret lidt til på linningen foran hos en syerske, så den kan sidde under en voksende mave.
En vinterjakke med plads til kæmpe mave, da jeg har termin i januar.
Masser af accessories. Jeg drømmer om bløde, varme tørklæder i uld eller kashmir og lidt nye halskæder og øreringe til samlingen.

Hvad er jeres tricks og tips til at komme igennem en graviditet uden tøjkriser?

21 tanker om "Efterårstøj til en voksende mave"

 1. Christina

  Jeg har heldigvis aldrig været gravid over vinteren. Så min graviditets-garderobe har været ret sparsom. Til gengæld er jeg på fuldstændig bar bund nu hvor jeg mangler ammevenligt tøj, som ikke strammer om en “blød” mave:)

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Ja, det må stille nogle helt nye, men tilsvarende komplicerede, krav til tøjet. Mon By Stroom eller you and you kunne være noget for dig?

   Svar
 2. Merete

  Et par gode jeans er ikke til at undvære. Dem fra mamalicious sidder godt, synes jeg. Og så kommer du til at holde meget af sko der ikke skal snøres ;-)

  Svar
 3. Ida / Fashionlab

  Jeg har, af gode grunde, ingen tips og tricks til voksende maver, men jeg er ikke i tvivl om at du vil formå at skabe en lækker garderobe den kommende tid! Jeg synes noget af det smukkeste er gravide velklædte kvinder, og jeg kan bruge timer på at kigge på dem, på trods af at jeg ikke er i nærheden af selv at skulle have børn! :)
  Ét tip har jeg dog: Jeg har arbejdet i tøjbutikken Appeal, og der kom rigtig rigtig mange gravide kvinder ind og købte vores basis serie Semra. Gitte (kvinden bag brandet) designer både leggings og toppe, med og uden ærmer og i forskellige længder. De lange var naturligvis de populære til gravide kvinder :) Jeg har altid selv købt mit basis i Samsøe, men siden jeg begyndte at arbejde i Appeal har jeg ikke gået i andet end Semra – Prisen og kvaliteten er SÅ meget bedre!
  Du finder det her Ida: http://appeal.as/webshop/varegrupper/appeal-4139/kjoler-4109/

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Tak for tippet :) Må dog sige, at jeg er meget positivt overrasket over kvaliteten i Asos’, som jeg fik ind af døren forleden. Nu er jeg spændt på, om det let bliver forvasket.

   Svar
 4. Mette

  Jeg var selv gravid sidste efterår med termin i februar. Det lyder og ser lækkert ud det du har valgt:-) Et par gode gravidtetsjeans er det eneste ekstra jeg vil anbefale. Det er guld værd. Særligt når maven for alvor bliver stor syntes jeg det var rarest med noget tøj der sad lidt til, så man ikke lignede et telt. Og en flot gravid mave i et par jeans og en basistop behøver faktisk ikke mere tilbehør – det er så smukt i sig selv :-) Tillykke!

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Jeg har bare hørt fra flere, at de jeans dels falder ned, dels er i en ret ringe kvalitet… Så havde egentlig tænkt mig at prøve at undgå dem.

   Svar
   1. Mette

    Jeg havde et par fra Mamalicious og et par fra H&M. De sad som de skulle og er nu gemt væk, så de kan bruges næste gang, så min oplevelse var klart positiv og det var det tøj jeg brugte mest for følte mig bedst tilpas i. Men sådan kan man jo have forskellige oplevelser og det vigtigste er jo at finde ud af hvad der fungerer for en selv.

    Svar
 5. Ninna

  Ej men Ida, du kommer til at se meget fashionabelt gravid ud uanset hvad:-) Og lige en ekstra tilføjelse, Wolford strømpebukser er de bedste, og de er større om numsen end foran, så dem kan man vende om (så bag er foran), så er der plads til maven;-) Det gjorde jeg ihvertfald, og kunne bruge dem på den måde ret langt i min graviditet!

  Svar
 6. Maria

  Kjoler, kjoler, kjoler og kjoler. Med termin i december 2012 levede jeg i kjoler de sidste 5 måneder af graviditeten. Jeg var nok ligesom dig ikke til hverken graviditetskollektioner eller jeans med ekstra stræk eller for den sags skyld ekstra plads. Som det eneste stykke “original” graditetstøj var strømpebukser fra H&M, jeg levede i dem i 5-6 måneder samt en masse masse kjoler som jo desværre gjorde at pasformen de sidste par uger var fin men nok ikke var for smart da forstykket blev kortere og kortere. Så det kan altså lade sig gøre Ida ;-)

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Det er jeg glad for at høre :) Dog er jeg nok nødt til at købe lidt graviditetskjoler, jeg kan ikke bare lave tricket med at købe mit alm tøj et par størrelser større.

   Svar
 7. Sara

  Jeg har selv termin med mit andet barn om en uge, men da jeg ventede min søn var det også hen over vinteren. Jeg har forsøgt på at købe så lidt graviditetstøj, som muligt og så meget, som muligt i alm. butikker, så jeg kunne bruge det igen bagefter. Hvis jeg skulle købe ind igen ville jeg gå efter:
  Kjoler i jerseystof, Ganni har haft nogle fine nogen.
  Strømpebukser fra Boob, de er bare super og holder meget bedre end dem fra H&M. http://shop.boobdesign.com/en/product/267/maternity-tights#filter-3
  Jeg har også haft en denne nederdel, som jeg har kunnet passe fra ca 5 mdr inde i graviditeten og den passer stadig her en uge før termin. http://shop.boobdesign.com/en/product/489/once-on-never-off-skirt#filter-4
  Desuden vil jeg anbefale topshops graviditetsjeans.
  Derudover ville jeg købe en vinterfrakke i A snit, så der er masser af plads til maven hele vinteren.
  Jeg har i det hele taget forsøgt at købe meget enkle basis ting, så kan man altid peppe det lidt op med nogle fine accessories.
  Held og lykke med graviditeten og shopping.
  Sara

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Tak for dine gode råd! Har aldrig hørt om boob, så dem må jeg kigge hos. Normalt er jeg rigtig glad for h&m’s strømpebukser i 100 og 200 den, så jeg er ellers spændt på, om dem til gravide er lige så gode.

   Svar
 8. Mette

  Der er vist ingen risiko for tøjkrise her, Ida ;) Man går jo hen og bliver helt friste af at snuppe en vinter mere med mave ;)
  Min vintergraviditetsgarderobe lignede meget den som du viser her. Tætsiddende stribede kjoler, lange cardigans og en rummelig parka :)
  Jeg synes, at man kan komme langt med graviditetsstrømpebukser, tætsiddende sorte basiskjoler og lækre cardigans. Men jeg kunne nu ikke have undværret graviditetsjeans til de koldeste vinterdage. H&M plejer at have et fint udvalg. Et par rare graviditetsjoggingbukser med mavestykke, er også gode at have liggende til hjemlige hyggestunder. Dem kan du også finde i H&M. Og ja, støvler som er lige til at hoppe i, for det kan blive svært at nå ned til dem til sidst ;) Og så kommer de færreste vist udenom at anskaffe et par nye BHér i en størrelse større ;)

  God fornøjelse med det hele :)

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Nej, det med nye bh’er begynder vist desværre at trænge sig på ;) Men jeg er glad for at blive bekræftet i, at min plan ikke er helt dum. Men du har ret, jeg skal da have et par bløde hjemmebukser!

   Svar
 9. Lene

  Jeg har begge gange haft termin slut feb/marts og været glad for jeans/treggins fra H&M, lange toppe og og cardigans. Sidste gang investerede jeg også i én ret lækker jersey kjole fra Isabella Oliver (okay 2 så’;-)). Særligt den model som ligesom krydser over foran er god. Den har nemlig vist sig at være ret ammevenlig!

  Svar
 10. Kristina

  Jeg levede i samsøe samsøes basis tøj – det er også super at amme i efterfølgende. Synes h&m mama nogle gange havde enkelte fine styles.

  Svar

Skriv en kommentar