Chokoladekage næsten uden mel

IMG_9206 IMG_9214 IMG_9219 IMG_9227Jeg bagte denne kage til min mormors fødselsdag, så egentlig har den et par måneder på banen, men jeg har helt glemt at vise jer den. Danske jordbær må være den fornemmeste pynt, og hvis I er hurtige, kan I lige nå det inden sæsonen er ovre. Jeg måtte i hvert fald have mit sidste fix af de gode danske bær, så aftenen inden afgang satte jeg to bakker til livs ;) Nå, men dette indlæg handler jo faktisk om en kage, ekstravagant javist, men uden tvivl er den bedste, jeg nogensinde har smagt. Spises den mens den stadig er kølig, er den klæg og konfektagtig, lader man den blive stuetempereret, er den fløjlsblød som en mousse. Jeg toppede den med friske bær og serverede creme chantilly (flødeskum smagt til med vanilje) til. Det var himmelsk! Opskriften stammer fra “Meyers Kager” men jeg har ganget den op for at den kunne række til hele selskabet.

Til en kage som rækker rigeligt til 15 personer (springform dia. 26 cm)
340 g mørk chokolade
165 g smør
8 æggeblommer
12 æggehvider
165 g sukker
45 g hvedemel
smør og sukker til formen

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Hak chokoladen og smelt den sammen med smørret ved lav varme.
Del æggehvider og æggeblommer.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt gradvist sukkeret, indtil det er en stiv masse, næsten som marengs.
Hæld den varme chokolade og smør i en skål og vend først lidt af de piskede hvider i. Blandingen skal være skinnende.
Tilsæt blommerne og vend godt rundt.
Vend så resten af hviderne i og sigt til sidst hvedemelet i dejen.
Smør springformen med smør og drys let med sukker. Hæld dejen op i formen.
Bages i midten af ovnen i 20-25 min. Den skal være hævet op og ikke længere være blank, som den rå dej var. Kagens indre skal være meget blød.

6 tanker om "Chokoladekage næsten uden mel"

    1. Ida Forfatter

      Tak :) Men jeg har vist ikke nogle hemmeligheder at dele ud af, mon ikke vi bare var heldige at appellere til en bred målgruppe.

      Svar

Skriv en kommentar