Easter eggs // Påskeæg

midtimellem-blog-modeblog-livsstilsblog-odense-marcipan-påskeæg-1 midtimellem-blog-modeblog-livsstilsblog-odense-marcipan-påskeæg-2 midtimellem-blog-modeblog-livsstilsblog-odense-marcipan-påskeæg-3 midtimellem-blog-modeblog-livsstilsblog-odense-marcipan-påskeæg-4Normalt er jeg ikke ret begejstret for marcipan og nougat, så hverken påskeæg eller julekonfekt har ret stor tiltrækningskraft på mig. Til gengæld synes jeg, det er ret sjovt at lave, så da Odense Marcipan sendte mig en pakke med materialer, skulle de naturligvis omsættes til påskeæg. De blev ret vellykede, og familien har spist dem med stor fornøjelse. Faktisk blev jeg også ret vild med varianten pyntet med kokos, som i smag og konsistens smager lidt henad nogle af Summerbirds petit four. I får lige mine “sådan cirka” opskrifter, hvis I skulle have lyst til at kaste jer ud i et lign. projekt her i ferien, og ellers har Odense Marcipan en kæmpe samling opskrifter lige her. Mine er lavet nede i sommerhuset, så det behøves altså ikke at være svært eller udstyrskrævende, hvis man selvfølgelig kan leve med et lidt rustikt udseende. Mængderne passer med at du skal indkøbe 1 rulle marcipan, 1 pakke nougat, 300 g. mørk chokolade og 100 g. hvid chokolade.

Klassisk: 100 g. marcipan, 50 g. nougat. Del begge dele i 8 lige store stykker, fold marcipanen udenom nougaten og tril til påskeæg. Overtrækkes med mørk chokolade (følg temperereingsanvisningen på pakken, den er god og præcis) og pyntes med hvid chokolade.

Lakrids: 100 g. marcipan, 50 g. nougat, 1 tsk. lakridspulver. Rør lakridspulveret sammen med nougaten, indtil det er godt blandet. Del marcipan og nougat i 8 lige store dele og tril dem til æggeform. Overtrækkes med hvid chokolade og pyntes med lakridspulver.

Bailey/espresso: 200 g. marcipan, 100 g. nougat, ca. 1 spsk bailey, ca. 1 spsk espresso. Ælt marcipanen med espresso og bailey. Jo mere væske, du kan ælte ind i marcipanen, jo mere smag og lækker svampet konsistens får den, men husk at stoppe mens marcipanen stadig er formbar. Del marcipan og nougat i 16 dele, fold marcipanen udenom nougaten og tril til små æg. Overtrækkes med mørk chokolade og pyntes med kokos.

2 tanker om "Easter eggs // Påskeæg"

Skriv en kommentar