Hverdagslykke: Syndig hindbærsnitte

Når jeg de sidste mange uger udelukkende har postet pco venlige opskrifter er det altså ikke bare blær, men rent faktisk udtryk for hvordan jeg spiser 95 % af tiden. Til stor overraskelse for mig selv, da jeg aldrig før har været ret konsekvent med noget som helst kostmæssigt, andet end at spise alt det jeg vældig godt kan lide i stor stil. Men jeg tror helt sikkert, at denne kost er bedre for min krop, og at min krop derfor er medgørlig og hjælpsom.
Ikke desto mindre har jeg de sidste par uger haft voldsomt lyst til hindbærsnitter. Sprød mørdej, hindbærsyltetøj og hvid glasur. The works. Så da Malene og jeg var i Århus i lørdags forærede jeg mig selv sådan en, og jeg har ikke fortrudt det et eneste sekund. Vi holdt kaffepause hos nuttede Moccacity, som den søde Michelle havde anbefalet mig. Først blev jeg faktisk lidt skuffet, for jeg synes både at hindbærsnitten var meget flad og så ud til at være bagt lidt for længe. Det var dog kun indtil jeg smagte den, for den gemte på den bedste mørdej, jeg nogensinde har smagt. Fed af smør, knasende og krydret af en mørk sukkerart. Syltetøjet og glasuren var syrlige og søde sidekicks, men det vigtigste var helt sikkert den mørke, karamelagtige smag. Guddommeligt! Og endda pyntet med nysselige røde hjerter, som de dog godt kunne have været lidt mere rundhåndede med. Ned i skrutten røg den og mit kagerhjerte har jublet lige siden.
Hvis du gerne vil fordybe dig mere i hindbærsnittens verden kan jeg helt klart anbefale Cathrines guide til Københavns bedste hindbærsnitter her og her.

23 tanker om "Hverdagslykke: Syndig hindbærsnitte"

 1. RUMLIGHED

  Jeg er simpelhen også så vild med hindbærsnitter- det var sådan en kage min mor og jeg altid skulle have når vi skulle hygge med the og sludder!

  Kan godt se den er meget mørk på billedet, men hvis du ligefrem anbefaler- ja så må jeg vist invitere min mor på Moccacity;)

  Svar
 2. A + K = ♥

  Åh, hvis man skal “synde”, hvis man kalder det det, så skal det være med hindbærsnitte – øj, hvor jeg elsker dem!
  Bliver simpelthen aldrig træt af at sætte tænderne i den hvinende søde glasur sprøde mørdej og klistrede marmelade. Yumyum!

  – Anne

  Svar
 3. Maiken

  Hindbærsnitter er altså også en af mine totalt favoritkager, så jeg må lige huske tippet hvis jeg kommer på Aarhus kanten. :)

  Svar
 4. Céline

  Åhh for fanden da søde, hvis en hindbærsnitte kan gøre dig så glad, så skal du sgu også ha lov til sådan en, en gang imellem <3

  Kæmpe jordbærsnitte knus herfra <3

  Svar
 5. by.bak - interior & lifestyle blog

  Når man indretter sig efter regler og kasser i hverdagen og endda har rigtig meget fokus på det, så synes jeg ikke det er syndigt at hoppe udenfor stregerne en gang i mellem, så længe man ikke bliver dårlig af det. Man nyder så desto mere, trods alt :-)

  Svar
 6. Lou

  Vidste at Michelle lige kunne hjælpe med kagen :) Selvom jeg har boet i Århus i snart en hel dekade har jeg stadig Moccacity’s hindbærsnitter tilgode. Men nu må jeg vist snart derned – efter dette indlæg, kan man ikke andet end at “crave” hindbærsnitter!

  Lou

  Svar
  1. Lou

   Michelle og jeg var iøvrigt forbi en ny café i Aarhus i dag – der havde de en sandwich, som hed “midtimellem”. Så du fik lige en kærlig tanke :)

   Lou

   Svar
 7. Monsterscircus

  Det er SÅ sejt, for det er noget af en kostomlægning, vi har spist efter low carb i et år og men selvfølgelig med plads til pauser. De hindbærsnitter er de bedste, har spist hindbærsnitter i næsten hver en by, men dem her UHM!

  Svar
 8. Michelle

  Det er SÅ godt at du kom omkring Moccacity – de laver nemlig verdens bedste hindbærsnitter! Det var faktisk min bror, der i sin tid præsenterede mig for stedet for efterhånden mange år siden, da han lige var flyttet til byen. (og det er en deeeeeel år siden). Min bror er 2 meter høj og tynd som et siv, og er sådan en type, der kan kværne ualmindelig mængder mad ned i sig, og stadig forblive tynd. Og så er han virkelig glad for hindbærsnitter – så han gik byen tyndt og prøvede nok samtlige i byen, og han fandt så frem til Moccacity. Da jeg så var en sprød teenager i sen-gymnasiealderen (er det et ord?!) og jeg besøgte ham, skulle vi tit ind på Moccacity :)

  Svar

Skriv en kommentar