Cauliflower // leek soup

Jeg elsker fyldige, cremede grøntsagssupper, men med både rodfrugter og græskar som off limits, var det på tide med et nyt alternativ. Det blev denne suppe med blomkål og porre, som jeg er vældig glad for. Portionen er ret stor, så man kan evt. tage en portion fra og fryse ned til en dag, hvor det skal gå hurtigt. Som tilbehør til suppen serverede jeg et kyllingebryst fyldt med parmaskinke, parmesan, timian og citronskal.

Blomkål/porre suppe (hovedret til 6 personer)
2 blomkålshoveder i små buketter
3 porrer
1 chili
2 fed hvidløg
1/4 l. Milda cremefine 7%
Lidt god pesto

Skær porrene i ringe, snit chilien og pres hvidløget. Sauter det i lidt olivenolie. Blomkålen tilsættes og der hældes vand i gryden indtil grøntsagerne lige præcis er dækket (jeg brugte 1 1/2 l.). Tilsæt evt. en tsk. bouillion for en lidt kraftigere smag. Lad det koge i 15 min.
Herefter blendes suppen til den er lind. Tilsæt fløden og giv suppen et opkog. Smag til med salt og peber.
Serveres med lidt god pesto og et kyllingebryst on the side.

8 tanker om "Cauliflower // leek soup"

 1. Anne

  uhmm ja, blomkål er altså bedre end man lige tror!! Tror vi skal lave suppe af resterne fra den curry vi skal lave i aften :)

  Kh

  Svar
 2. Linsens

  Mmm den ser også god ud. Tror det er rigtig suppe vejr for tiden, jeg har lige postet et indlæg med den PCO venlige suppe vi fik i søndags;-)

  Kunne da være vi skal prøve din opskrift næste gang!

  Kh Line

  Svar
 3. Katrine Guldbæk

  Jeg er også helt vild med cremede supper – har selv lavet en kartoffel-chili suppe som er et hit herhjemme :-). Kunne være jeg skulle prøve at lave denne næste gang? Super lækkert ser det ud.

  Svar
 4. Anonymous

  Dejligt at du har kastet dig over pco køkkenet. Jeg har selv pco, og forsøger, med små undtagelser at leve efter de principper, som det også ser ud til du lever efter.
  Og så er det jo altid dejligt med inspiration. Trine

  Svar

Skriv en kommentar