Brownie raspberry cheesecake // pco venlig

Endelig kunne jeg komme til computeren og give jer opskriften på denne uges suverænt mest hypede cheesecake ;) Faktisk lavede jeg den første gang tilbage i november, men dengang nåede den at blive spist, inden jeg fik den fotograferet, så det er først nu, den er klar til bloggen.
Jeg har enormt svært ved at finde rundt i alle de (mode)betegnelser som lige for tiden sættes på den kost, jeg følger; pco venlig, kiss, lchf (low carb high fat) og en masse andet. Endnu sværere er det at finde ud af, hvad jeg skal kalde de opskrifter, jeg udvikler, for jeg er stadig nybegynder i alt det her og kan sagtens begå bommerter. Derfor aner jeg ikke, hvad jeg skal kalde denne kage, men jeg ved, at den ligger indenfor rammerne af mine kostretningslinjer, idet den ikke indeholder hverken sukker eller hvedemel. Kaloriefattig er den bestemt ikke, men det er heller ikke en  hverdagskage (jep, hverdagskage er et begreb!). Til kagen på billederne har jeg lavet dobbelt portion browniebund for at få lidt højde på kagen, men man kan snildt halvere mængderne til brownien, hvis man gerne vil sætte ostefyldet lidt mere i fokus.
Hvis du ikke er optaget af at styre udenom kulhydrater, men stadig gerne vil have cheesecake/brownie/hindbær kombinationen, vil jeg anbefale dig at følge denne opskrift som er virkelig god.

Cheesecake (opskriften er beregnet til en springform på 20 eller 22 cm)Bunden: 

66 g. smør


120 g. mørk chokolade 80%


1 1/2 spsk. kakao


100 g. perfect fit


66 g. kamutmel


35 g. mandelmel


1 mål husk


2 æg


1 1/2 dl. Skyr


Tænd ovnen på 180 grader og beklæd formen med bagepapir.


Smelt chokoladen og smørret ved lav varme og lad det derefter køle lidt af.

Pisk æg og skyr luftigt, tilsæt vanilje og kakao og pisk indtil det er godt blandet.

Tilsæt chokoladen og smørret og pisk igen.


Bland alle de tørre ingredienser grundigt af hensyn til perfect fit. Tilsæt dem til dejen og pisk indtil alle ingredienser er godt blandet.


Hæld dejen op i formen og bag den i 15-20 min.


Cheesecakefyld:


2 æg


2 pk. Philidelphia light ost


80 g. sukrin


1/2 tsk. stevia


1/2 tsk. vaniljepulver


Pisk æg, sukrin, stevia og vanilje luftigt.

Tilsæt osten og pisk det igen luftigt.

Hæld det ovenpå den afkølede browniebund og sæt springformen ned i et ildfastfad. Dette sættes i en bradepande med vand. Vandbadet hjælper til at ostefyldet ikke slår sprækker og revner.

Bages ved 150 grader i 40-45 min.


Hindbærlåg:


150 g. frosne hindbær


1 dl vand


2 ark husblas


Udblød husblassen i koldt vand.

Kog vandet og hindbærrene til de er kogt ud.

Tag gryden af varmen, vrid husblassen fri for vand, dump den ned til bærrene, og rør til den er opløst og blandet godt med væsken.

Lad den køle godt af inden du hælder den over kagen, hvor den vil stivne.
39 tanker om "Brownie raspberry cheesecake // pco venlig"

 1. Monsterscircus

  Den er gemt til senere brug! Skøn kage og den ser så smuk ud. Har bagt en lignende brownie opskrift dog uden kanut mel, kun med mandelmel. Tusind tak for opskriften og ha en dejlig dag.

  Svar
 2. Karina

  Øj øj øj øj Ida…du overgår dig selv med de pco venlige opskrifter. Er du så færdig, den ser god ud. Må jeg spørge..helt vildt dumt…hvad er sukrin?

  Svar
  1. Ida

   Sukrin er et sødemiddel som kan erstatte sukker. Du kan købe det i helsekostforretninger. Det kan godt have en træls, kold bismag og er derfor ikke godt i opskrifter hvor sukkeret er en af hovedingredienserne, men det fungerer fint i denne opskrift.

   Svar
 3. Heidi B.

  Kagen ser meget lækker ud! Jeg tror ikke min økonomi rækker til at købe ind til din version, men jeg har basicvarerne til den almindelige slags, så det skal helt klart prøves :)

  Svar
 4. Anette

  Hvor ser den god ud. Kan man bruge flyende sød istedet for stivia? (Det har jeg nemlig på hylden)

  Køre på tredje uge på pco venlig kost og tænker at fire ugers præmien kunne være at bage sådan en luksus ting.

  Ved du noget om hvor mange kalorier den indeholder?

  Svar
  1. Ida

   Nej det ved jeg desværre ikke, har indtil videre været for nærig til at købe adgang til den side som kan beregne den slags præcis. Jeg tror helt sikkert godt, du kan bruge flydende sød.

   Svar
  1. Ida

   Det er da et forsøg værd, perfect fit er jo en sukkererstatning ligesom sukrin. Du kan prøve at erstattet sukrin og stevia med 80 g. perfect fit, men jeg ved ikke, om det vil reagere/fungere på samme måde. Men perfect fit skal jo bare gerne blandes med andre tørre ingredienser for ikke at klumpe…

   Svar

Skriv en kommentar