Nøddebrud

Hold da fast, hvor er december bare fløjet afsted! Og nu står julen allerede for døren, og det er både helt fantastisk og en smule skrækindjagende, på grund af alt det man ikke nåede. Der har heller ikke været tid til ret mange blogindlæg, udover julekonkurrencen, men jeg håber at tage revanche i løbet af de næste par dage. I fredags fik jeg endelig juleferie, og det blev straks fejret med både venindebesøg, julefrokost og tid i køkkenet. Vi har både fin pynt og alle gaverne i hus, men jeg har i den grad savnet december måneds lækkerier. Derfor sneg jeg mig til at lave lidt alternativ konfekt fredag aften, og jeg blev ganske godt tilfreds med resultatet. Jeg er ikke så pjattet med marcipan, så i stedet blev jeg inspireret hos både Anne og Ditte, som postede næsten identiske indlæg stopfyldt med chokolade og nødder. Jeg ved godt, at det er i sidste øjeblik, men måske nogen af jer kan finde tid til at gå i køkkenet her på lillejuleaften?

Choko/kokos/cashew
100 g. mørk chokolade 80%
1 dl. usaltede, ristede cashewnødder
1 spsk. kokosolie (men næste gang vil jeg i stedet forsøge mig med 30 g. kokosmel for at opnå mere tekstur)

Hak nødderne groft. Smelt chokoladen og bland olien i. Tilsæt nødderne. Hæld op i en lille form (jeg bruger en af disse brødforme) og sæt på køl, så massen kan størkne. Skær ud i mindre bidder, server, og vær forberedt på chokoladefingre.

Choko/peanutbutter/pekan/mandel/pistacie
100 g. mørk chokolade 80%
1 1/2 spsk. peanutbutter
1/2 dl. pekannødder, grofthakket
1/2 dl. mandler, grofthakket
1/2 dl. usaltede pistacienødder

Hak mandler og pekannødder. Smelt chokoladen og rør peanutbutteren i. Tilsæt nødderne. Hæld op i en lille form og sæt på køl, så den kan størkne. Skær ud i mindre bidder, server og pas på fedtfingre, for det er noget værre gratværk!

12 tanker om "Nøddebrud"

  1. linda;

    mums, hvor ser det lækkert ud! jeg droppede den hjemmelavede af slagsen i år og nyder i stedet summerbirds gode. smaddergod jul til dig, søde ida. håber du får den dejligste aften.

    Svar

Skriv en kommentar