Kransekage ala pco

Kransekage hører nytåret til, også selvom jeg egentlig ikke er så stor en fan af disse tørre kager. Men med en ny kagebog blandt julegaverne, var jeg nødt til at få afprøvet en af opskrifterne, og valget fandt på kransekager. Eller, afprøvet er måske så meget sagt, for der er ikke andet tilbage af Meyers opskrift end bagegraderne, men jeg var jo nødt til at lave visse tilpasninger. Jeg har smagt dem til med citron, fordi jeg elsker kombinationen af kage og citron, og så synes jeg, det klæder tørkagen rigtig godt.
Rigtig godt nytår, ha’ en fest uden lige og pas godt på jer selv med alle raketterne fisende om ørerne!

Kransekage (10 små toppe)
150 g. sukkerfri marcipan
50 g. sukrin
1 tsk. stevia
Æggehvide fra 1 æg
Skal fra 1/2 usprøjtet citron
Pisk æg og sukrin sammen, indtil det er luftigt og sukkeret er opløst. Tilsæt citronskal og stevia. Riv marcipan groft og rør det sammen med æggeblandingen indtil massen er jævn. Sæt på køl et par timer, så den kan sætte sig. 
Forvarm ovnen til 190 grader. Kom massen i en sprøjtepose med stor tylle og lav 10 små toppe. Bages ca. 12 minutter (men vores ovn er ret sløj, så tag højde for at ovne er forskellige), men hold øje med dem. Hvis de begynder at blive rigeligt mørke i bunden kan man sætte en ekstra bageplade under.
Glasuren har jeg pisket af en smule past. æggehvide og sukrin melis, men jeg kunne nu også godt finde på at bruge alm. flormelis, når mængderne er så små som her. Som drys har jeg brugt frysetørret jordbær, fordi marcipan, citron og jordbær er himmelske sammen, synes jeg. Et lag mørk chokolade i bunden kunne helt sikkert også være godt.

11 tanker om "Kransekage ala pco"

 1. Trine Bruun

  Hvor ser de lækre ud Ida.. Hvis ikke det var fordi mine kransekager allerede stod klar, kunne jeg helt sikkert godt finde på at kaste mig over den lækre kombination af citron, jordbær og marcipan!

  Svar
  1. Ida

   Tak Julia :) Det sætter nogle begrænsninger, men er ikke umuligt. Men i aften får den altså fuld skrue med gateau marcel fra delien i Jægergårdsgade ;)

   Svar
 2. Karina

  Jeg er helt enig med Julia:-) Synes også det er sejt du finder på diætvenlige søde sager. Gode ser de ihvertfald ud og den kombination af jordbær, citron og marcipan lyder skønt. Måske jeg også skulle prøve det ved lejlighed. Jeg er nemlig heller ikke den store fan af traditionel kransekage.

  Svar

Skriv en kommentar