Low carb brownie

Jeg er kommet rigtig godt fra start med mine nye kostvaner, men med udsigten til gæster fredag, var det på tide at eksperimentere med en dessert som jeg også kunne være med på. Eller rettere, dette er blot bunden til desserten, men derfor er det jo stadig godt at have en opskrift på en brownie i baghånden til en anden gang. Jeg ved ikke meget om at kreere pco venlige opskrifter, men jeg har anstrengt mig for at liste så mange fibre og proteiner i som muligt. Det blev til denne udgave, som ikke smager fuldstændig som den ægte vare, men stadig helt igennem i orden. Den er tilpas klæg, klistret og mørk som natten, præcis som en brownie skal være.

Til en form på ca. 20×30 cm
100 g. smør
175 g. mørk chokolade 80%
3 æg
2 dl skyr
1/2 tsk. vaniljepulver
2 spsk. kakao
150 g. perfect fit
100 g. kamutmel
50 g. mandelmel
2 tsk. Husk
et nip salt
75 g. nødder (kan undlades)

Tænd ovnen på 180 grader og beklæd formen med bagepapir.
Smelt chokoladen og smørret ved lav varme og lad det derefter køle lidt af. Pisk æg og skyr luftigt, tilsæt vanilje og kakao og pisk indtil det er godt blandet. Tilsæt chokoladen og smørret og pisk igen.
Bland alle de tørre ingredienser grundigt af hensyn til perfect fit. Tilsæt dem til dejen og pisk indtil alle ingredienser er godt blandet.
Hæld dejen op i formen og bag den i 15-20 min.

25 tanker om "Low carb brownie"

  1. Anne

    Den ser virkelig lækker ud, jeg kunne sagtens hapse et stykke til morgenmad.

    Måske kunne du søge opskrifter i nogle af de lchf blogs, der efterhånden dukker op, Madbanditten er super god.
    Og Jane Ryberg (blogspotblog) laver gode søde sager, som vil kunne passe til din kost.

    Det har hjulpet mig meget at kunne få søde sager af sunde gode ting og jeg længes ikke længere efter de almindelig kager eller slik.
    Stenalderbrød a la Thomas Rode er en god erstatning for rugbrød eller hvedebrød. Jeg elsker det, gerne med masser af god ost på :-)

    Pøj pøj med omlægning af kost, det er ikke så let endda…

    Svar
    1. Ida

      Hej Anne!
      Madbanditten har jeg kigget hos, og fandt også nogle brugbare opskrifter. Dog vil jeg gerne holde fast i mit kamut- og rugmel. Jane Ryberg er et nyt bekendtskab som jeg helt klart vil besøge : ) Tak for dine tips!

      Svar
  2. Maria Vanløseblues

    Den er godt nok lækker, saftig og svampet ud – og jeg kan ikke en gang li kage (ved godt jeg er totalt wierd)
    Hvor er det godt du er kommet godt i gang med dine nye kostvaner – dem skal du nok hurtigt blive fortrolig med (-;

    Du har ihvertfald fået kreeret dig en lækker pco venlig brownie her – godt arbejde (-;

    Kh maria

    Svar
    1. Ida

      Hej Maria!
      Tænk ikke at kunne lide kage! – Kan ikke lade være med at tænke, at det må gøre livet en lille smule lettere, men også at du går glip af noget.

      Svar
  3. ditts

    Mmm, den ser lækker ud! Godt gået! Vil da helt sikkert prøve at lave den næste gang vi skal have gæster. Hvad skal resten af desserten bestå af?

    Svar
    1. Ida

      Kamutmelet er fra Urtekram (jeg køber mit i Brugsen), Perfect fit er fra Isis og er købt i Føtex på hylden med sukket etc. Husk er også fra Føtex, det er ovre ved kosttilskuddene. Mandelmelet er hjembragt fra Tyskland, for det er voldsomt dyrt her i Danmark. Men du kan selv lave det, hvis du har en god blender/minihakker/food processor.

      Svar
  4. Anonymous

    Vil også anbefale bloggen pcoliv, Bøgerne spis maven flad, spis dig gravid alle på grund af opskrifterne

    Skøn blog

    Svar

Skriv en kommentar