Filmanbefalinger

Med efterårsferie følger god tid til alle de langsomme, rare ting i livet, såsom lakering af negle, cafebesøg, kagebagning og en tur i biffen. Sidstnævnte har jeg været rigtig flink til at nå på det seneste, og med nogle rigtig gode filmoplevelser som belønning. Dem vil jeg gerne dele med jer, og så synes jeg helt sikkert, I skal tage jeres kæreste, veninde eller mor under armen og krybe ind i biografens mørke til et par hyggelige timer.

Moonrise Kingdom er et overflødighedshorn af smukke billeder, små voksne, sære personager og sødmefyldt forelskelse. Historien byder hverken på neglebideri eller storladent drama, men alligevel bliver man revet med og mesterligt underholdt på den lille ø fyldt med voksenspejdere, fraværende forældre, originaler, irriterende lillebrødre og en politimand med samvitighed. En lille skønhed af en film med feel good feeling.

Searching for sugarman er en rockdokumentar om Sixto Rodriguez som udgav to albums i starten af 70’erne, begge fyldt med smukke sange, men alligevel kæmpe kommercielle flops. Derefter forsvandt han ud i glemslen, undtagen i Sydafrika, hvor kopier af hans albums florerede og opildnede til oprør med apartheid styret. Her opnåede han kultstatus og der begyndte at svirre rygter om afsindige måder, han angiveligt skulle have taget sig selv af dage. Filmen er bygget op over to fans’ jagt efter viden om myten Rodriguez, og den fantastiske drejning deres søgen tager. For jeg kan vist godt afsløre, at Rodriguez stadig findes, som en aldrende nedrivningsarbejder i Detroit med en beundringsværdig tilgang til livet og de måske forspildte chancer for stardom og indtjening i Sydafrika. Alt dette lyder måske tørt og som en historie der er givet på forhånd, men alligevel fungerer den virkelig godt som film. Hvor man ikke har kunne gøre brug af videoklip, er der fint lavet tegneserie illustrationer, og Rodriguez’ sange understøtter på smukkeste vis handlingen. En stor filmoplevelse, musiknørd eller ej, som sad i kroppen længe efter, vi havde forladt biografens mørke, og så går vi endda stadig og nynner med på de dejlige sange.

3 tanker om "Filmanbefalinger"

Skriv en kommentar