Berlintips fra kendere

Med en Berlin tur lige om hjørnet har jeg igen været i gang med at planlægge, hvor vi skal spise sushi, drikke kaffe og formøble vores sparepenge. Måske der er flere af jer, som også skal besøge Berlin her i ferien? I hvert fald er der flere steder at søge inspiration som i den grad fortjener en anbefaling. Alle de nedenstående guides er udgivet siden mit sidste besøg, og de har alle givet mig inspiration til nye steder og oplevelser.

Michelle, som står bag den dejlige blog Ohh you pretty things, har tidligere boet i Berlin, og så har hun et rigtig godt blik for det skæve, finurlige og fine. Hun har gjort sit hjemmearbejde og lavet nogle rigtig gode og grundige guides til bydelene Mitte, KreuzbergPrenzlauer Berg, og Friedrichschain.

Svenske Sandra Juto er bosat i Berlin, og hun er hverdagsæstetiker til fingerspidserne. Sandra har lavet en enkelt guide til Berlin, og jeg skal i hvert fald helt sikkert have en kop elg-kaffe!

Udover ovennævnte blogs kan jeg varmt anbefale Michael Reiters “Berlin – Bag om det store B”. Bogen ignorerer ikke Berlins store seværdigheder, men den giver dem ikke mange siders opmærksomhed. I stedet får du et indblik i særpræget ved Berlins forskellige bydele, tips til streetart, smukke bygninger, gode cafeer og byens bedste döner kebab. Bogen er virkelig fedt sat op, og det matcher til fulde indholdet. Her er knap så meget mainstream, i stedet flirtes der med det mere alternative Berlin. Bogen er for nyligt udkommet med et par opdateringer, og hvis det ikke er nok, har Michael en facebookside hvor han løbende lægger nye tips ind.

En storby har selvfølgelig også forskellige blogs og hjemmesider dedikeret til at formidle nyheder om byen, og blandt dem har jeg fundet særligt mange gode tips hos Berlin unlike, I heart Berlin og Still in Berlin.

5 tanker om "Berlintips fra kendere"

 1. Michelle

  Tusind tak for de søde ord, Ida :)
  Hvis man i øvrigt er interesseret i street art, og man har lyst til en god gå-tur i Berlin, så kan jeg anbefale at man opsøger “Alternative Berlin”(http://alternativeberlin.com/) som arrangerer gratis guidede ture. Man skal troppe op ved Starbucks ved Alexander plz. kl. 11 med en dagsbillet til u-bahn (mener jeg!) og så går de næste mange timer med en god, kompetent guide, der fortæller om byens historie fra en lidt mere alternativ vinkel. De forventer dog drikkepenge, når de er færdige.

  Ellers skal man opsøge Teufelsberg, som ligger lidt udenfor byen (man kan google sig frem til en guide) og så skal jeg besøge Sansucci slotspark næste gang jeg skal til Berlin.

  God tur! Jeg er rimelig misundelig!

  Svar
  1. PUK

   Nu har jeg både min mor, min mand og mine to sønner med, så jeg er ikke helt sikker på, at det er de samme ting vi får set. Hvis du forstår sådan en lille én;-)

   Svar

Skriv en kommentar