Hamborg part II

På vores anden dag i Hamborg styrede vi mod byens gågader, Möhnckebergstr. og Spitalerstr. Som alle andre gågader ligger her stormagasiner og kædebutikker, bla. en kæmpe Zara og Goertz, som forhandler Liebeskinds tasker og accessories. 
Til frokost gik på vi Quan Do på Georgsplatz 16, en restaurant som bekender sig til det vietnamesiske gadekøkken. Udvalget var stort, og retterne rigtig lækre og hurtigt serveret, på trods af at restauranten var stuvende fuld med frokostgæster fra de omkringliggende kontorer.
Til dessert delte vi en banan indbagt i kleibreismantel (som jeg stadig ikke ved, hvad præcis er) i varm koksmælk. Meget specielt og fjernt fra de søde desserter, jeg er vant til. Vi gav den gas med drikkevarerne og fik både smagt husets mango/kokos shake, Hanoi beer og limonade med lime, ingefær og mynte. Regningen lød på beskedne 24 euro, så Quan Do fortjener en varm anbefaling.

Efter frokost bevægede vi os over Alsterfleet for at fortsætte shoppingen i gaderne Jungfernstieg, Hohe og Große Bleichen, Poststr. og Neuer Wall. Her ligger en del af de hundedyre forretninger, fx. kan man savle over Balenciaga tasker og kreative sammensætninger i forretningen Petra Teufel i Hohe Bleichen. Det er også i dette område,  man finder American Apparel (Jungfernstieg) og Cos (Neuer Wall).
I stedet for at tage U-bahnen hjem til St. Pauli, bestemte vi os for at spadsere igennem kvarteret Neustadt. Det fortrød vi bestemt ikke, kvarteret var yndigt, og havde vi været sultne, var der flere spisesteder som så tillokkende ud.

Vores mål i Neustadt var Eiskantine i Kohlhöfen 10, en isforretning som forhandler lutter hjemmelavet is, fair trade kaffe og andre fine ting, som der står på deres visitkort. Vi ankom sidst på eftermiddagen på en lun dag, så ismontren var rippet af områdets børnefamilier, hvilket begrænsede vores valgmuligheder. Prissystemet er simpelt og latterligt billigt, en kugle is koster 1 euro, og du vælger selv om du vil have det i et bæger eller i deres lækre, tykke, hjemmelavede vafler (why oh why valgte jeg ikke vaffel?). Jeg smagte abrikos/rosmarin og skovbær, mens Mads kastede sig over deres intenst smagende vaniljeis. Et fantastisk sted med et super koncept som i den grad giver baghjul til almindelige isboder.

Spændende keramik med sømandstema hos et lille grafikerfirma.

Hvem der bare havde sådan en terrasse…!

Camille havde tidligere den dag hintet om et unavngivet men hyggeligt sted med tagterrasse, og det satte vi os for at finde. Vi gik den samme tur rundt i kvarteret som aftenen før, og var så heldige at få øje på nogle lyskæder imellem trækronerne, og sørme så om ikke vi fandt stedet. Oberstübchen ligger ved siden af Park fiction, i første række mod havneområdet. Menukortet er simpelt og rustikt, men det er heller ikke stedets hovedattraktion. Sid indenfor og nyd udsigten til havnen, eller tag plads udenfor på terrassen på de simple havestole, omgivet af planter og lyskæder, med bilerne på St. Pauli Fischmarkt buldrende forbi nedenfor. Smag deres lækre fennikelpølse og glem ikke den lækre fadøl i store ølkrus.

Da terrassen blev for kølig trak vi længere op i livlige St. Pauli og gik på bar.

Vi var egentlig på vej hjem, da vi fik øje på italienske Miro i Seilerstraße 59. Selvom aften var blevet til nat, havde de stadig åbent, og vi smuttede indenfor og bestilte to desserter. Jeg har sjældent været mere helt igennem glad end da jeg sad i den hyggelige restaurant, lidt tipsy af den gode tyske pilsner, og delte de lækreste desserter med ham jeg har kær, mens St. Pauli festede udenfor. Havde de haft åbent til frokost, var jeg vendt tilbage næste dag, for jeg vil virkelig gerne smage en af deres pastaretter.

18 tanker om "Hamborg part II"

  1. Frøken Lyngsø

    Jeg har faktisk siddet med tanker om et smut til Hamborg i september eller oktober og med din fine fremvisning af byen her, tror jeg da jeg skal se at få den lille drøm gjort til virkelighed! Der ser hyggeligt ud i Hamborg!

    Svar
  2. Mette

    Umm, limelimonade tager mig direkte tilbage til Vietnam :) Det ser ud til at have været en dejlig tur. Jeg kan især godt lide aftenbilledet med planten og lanternen (og panna cottaen – selvfølgelig ;)

    Svar

Skriv en kommentar