Hamborg part I

Vores første dag i Hamborg var en lidt tynd affære, for jeg synes altid, det tager lidt tid at få greb om en by; opdage dens charme, finde rundt, lokalisere de kvarterer som har noget interessant at byde på osv. Men det er altid godt givet ud, og vores 2. dag i Hamborg endnu bedre end den første. Mere om det i et senere indlæg.

Vi var kørt hjemmefra tidligt om morgenen, så vi var i Hamborg inden frokost, hvor vi tjekkede ind på vores hotel, Arcotel Onyx. Beliggenheden i hjertet af det livlige St. Pauli var perfekt, og hotellet viste sig at være et rigtig lækkert sted til en billig pris. Værelse var stort, og sengen bredere end den var lang, så man rigtig kunne slænge sig ;) Men det bedste var alligevel den smarte indretning af værelset, som virkelig var gennemtænkt. Normalt på storbyferier bliver værelset hurtigt oversået med kufferter, tøj, toiletgrej og ikke mindst poser fra byens butikker, men på Onyx var opholdsdelen adskilt fra badeværelsesdelen af et stort skabs og reol system, som gav god plads til alle ens pakkenelliker. Det kan lyde som en ligegyldig biting, men for mig betyder det rigtig meget, at alting kan stilles på plads og pakkes væk, så man kan finde sig til rette på værelset. Vi overvejer helt sikkert at booke hos Arcotel, når vi skal fem dage til Berlin i efterårsferien, for med en ferie af den varighed bliver det bare endnu mere vigtigt med opbevaring, komfort og dagligt besøg af oldfruen.

Efter at være blevet installeret på hotellet, gik vi ud i St. Pauli for at finde et sted at spise. Kvarteret er en forunderlig blanding af værtshuse, pornobikse blandet med små, almindelige forretninger og spisesteder. Denne frisør har fx. ubetinget Hamborgs fineste facade.

I Paul Roosen Str. 31 fandt vi Tarterie, en lille hyggelig biks med ganske få siddepladser og frit udsyn til køkkenregionerne, som mest af alt mindede om et lidt rodet køkken hos en madglad privatperson. Jeg fik en lækker flammkuchen med bacon, forårsløg og parmesan, den var virkelig god! De andre retter, som blev langet over disken, så også virkelig lækre ud, og priserne var rimelige, så det kan helt sikkert anbefales som frokoststed.

Vi strejfede lidt mere rundt i St. Pauli, indtil et ordentligt regnskyl indtog byen, så vi flygtede ned til Landungsbrücke, hvor vi tog en af de både, som hhv (det offentlige transportsystem) har rundt i havnen. Man kører på en helt almindelig billet, og kommer rundt til nogle af de store arbejdspladser, hvor båden fungerer som transportmiddel hjem for de ansatte. Selvfølgelig får man ikke set alle havnens forskellige attraktioner, men man får et anderledes kig på Hamborg, og ikke mindst et indtryk af den kæmpe havneby det er.
Vi spiste aftensmad på en restaurant som ikke er værd at anbefale og sluttede dagen af med et par fadøl på en af de små knejper i St. Pauli.

6 tanker om "Hamborg part I"

 1. Trillemus

  Spændende… Jeg glæder mig til at høre mere om Hamburg. Det er nemlig en by vi overvejer til efteråret. Meeen Berlin trækker igen…

  Kh Mette

  Svar
 2. Mette

  Jeg er helt enig med dig i vigtigheden af gode opbevaringsmuligheder, Ida :) Ellers ender det hurtigt med at føles som man bor i én stor kuffert.

  (Ps. Gud, hvor Mads ligner sin far ;)

  Svar

Skriv en kommentar