Sommerlæsestof

Senere idag drager jeg i sommerhus, og med i kufferten har jeg en mægtig stak bøger. Sommeren er, blandt en masse andre dejlige ting, den tid på året, hvor jeg får indhentet alt min skønlitterære læsning. Jeg foretrækker helt sikkert at vende sider, mens jeg ligger på stranden og steger, men når det nu ikke kan være i år, er udsigten til en uge i tørvejr på terrassen nu heller ikke helt skidt. Jeg tager afsted læsset med bøger og spil og et par yderst lyserøde briller at anskue det lunefulde vejr med.

Her er min ferielæsning anno 2012:
Den groteske: Fjolsernes forbund af John Kennedy Toole. Bogen skulle efter sigende skildre et mildest talt dysfunktionelt mor/søn forhold, illustreret med den ene tåkrummende situation efter den anden.
Den sandfærdige: Audrey Hepburn – en biografi. Om det er en særlig god eller sandfærdig biografi om Frk. Hepburn, ved jeg ikke, men jeg sad tryllebundet til skærmen hele foråret, mens DR K viste den ene Hepburn film efter den anden, så jeg håber at komme lidt ind under huden på et af alle tiders største stilikoner.
Den nordiske: Baby Jane af Sofi Oksanen. Finland plejer at være god for nogle lårklaskende morsomme bøger, men Baby Jane er i en lidt anden kategori. Ikke desto mindre har jeg alligevel kastet mig over dette lesbiske kærlighedsdrama, som foregår i Helsinki. Jeg kan ikke afvise, at jeg lod mig lokke af både titlen og det skrigpink omslag, samt at forfatteren er modtager af Nordisk Råds Litteraturpris.
Den letbenede: Tirsdagsbrevene af Hélène Grémillon. Egentlig er det lidt snyd, at den er med, for jeg har faktisk nået at færdiggøre den, siden jeg tog billedet. Bogen fletter på lidt uelegant vis en historie om at kende sit ophav sammen med 2. Verdenskrigs forløb. Ikke desto mindre er der god underholdning at hente i Tirsdagsbrevene, historien er letlæst, og endda til tider lidt saftig. Plottet er ikke svært at regne ud, men alligevel bliver der undervejs gjort nogle krumspring som overrasker. Jeg slugte den på en eftermiddag og var godt tilfreds.
Kærlighshistorien: Samme dag næste år af David Nicholls. Historien er filmatiseret af Lone Scherfig, men jeg snupper bogen først. Bogen følger Emma og Dexter fra deres dimissionsfest og 20 år frem, hvor der laves nedslag i deres liv på netop denne dato.
Den amerikanske: Easter Parade af Richard Yates. Bogen indledes med den nedslående konstatering at “ingen af søstrene Grimes skulke få noget lykkeligt liv” og spinder igennem bogen historien om de to søstres liv på hver sin side af en generationskløft.
Den kringlede: Tæskeholdet banker på af Jennifer Egan. Også denne bog har jeg færdiggjort, men den fik lov at snige sig med alligevel, fordi den fortjener en anbefaling. Bogen kan bedst beskrives som et stafetløb, hvor fortællerrollen fra kapitel til kapitel sendes videre til en ny person, som vi ofte kun har hørt om flygtigt. Der er et indviklet persongalleri at holde styr på, men historien tager en vidt omkring og underholder storartet undervejs.

Udover selvfølgelig en masse lækre magasiner, som for mig hænger uløseligt sammen med sommerferie.
Har I andre gode forslag til, hvilke bøger der bør præge min sommer 2012?

17 tanker om "Sommerlæsestof"

 1. Kreativista i Boligrum

  Sommervejr eller ej, det lyder bestemt som afslapning. Ved ikke om du er til krimier? Min farvorit er Kamilla Läckberg, hendes seneste Engemærskeren er sidste udgave af hendes serie. Den er FANTASTISK!

  Svar
  1. Ida

   Jeg har læst Stig Larssons krimier og har mod på mere. Har bare ikke anet, hvem jeg skulle give mig i kast med af femi krimierne. Tak for anbefalingen!

   Svar
 2. Anne

  Jeg har lige læst Du forsvinder af Christian Jungersen. VILDT god.
  Og faktisk så er Hungergames også god læsning, der er mange lag i den historie og jeg slugte den plus de to efterfølgende bind i løbet af en uges tid. Den er ikke kun for teens.

  God ferie herfra…

  Svar
 3. Snullemor

  Tak for de gode anbefalinger – det er prisværdigt ; )
  Har lige sluttet “Undskyldningen” af Hanne-Vibeke Holst, den var rigtig god og nu “savner” jeg alle personerne jeg fulgte : )
  Ellers er “Den lukkede bog” virkelig en favorit – men jeg tænker at det er svært at finde noget du ikke allerede har læst med din baggrund, eller…?

  Svar
  1. Ida

   Jeg får slet ikke læst nok til daglig, så der er tonsvis af gode bøger, som går min næse forbi! Sommeren er en chance for at indhente lidt :o)

   Svar
 4. filibaba

  Sikke mange bøger, du har planer om at læse – dejligt. :)
  Et par af mine favoritter blandt de bøger, jeg har læst i år, må være:, “profeterne i evighedsfjorden” af Kim Leine og “alt hvad jeg har, bærer jeg hos mig” af Herta Müller – er ikke hundrede procent sikker på den sidste titel, men det er noget i den stil.
  God læsning. :)

  Svar
 5. Trine Bruun

  Tak for inspirationen! Jeg må vist en tur på biblioteket en af dagene.. Selv kan jeg eksempelvis anbefale “Kvinden i buret” – den første i en serie af Jussi Adler Olsen, som jeg slugte på to dage ved poolen i Italien i starten af sommeren. Uhyre velskrevet – og ikke uden humor, trods det, at det er en krimi. God læselyst!
  Vh Trine
  (Har forresten linket til din blog herinde hos mig: http://www.oppepaaanden.blogspot.com – Kig gerne forbi..)

  Svar
  1. Ida

   Tak for anbafalingen, vil gerne læse flere krimier. Alle de viste bøger er fra biblioteket, så det er bare om at komme afsted :o)

   Svar
 6. Karina

  God sommerhustur:-) Det er så hyggeligt at være i sommerhus og det lyder som en god idé at medbringe MASSER af læsestof:-)

  Svar
 7. Annchen

  Skønt med inspiration…:) Jeg havde slæbt et par gode krimier med på ferie – men fik kun læst et par sider.. Ferielæsning er bare noget andet når tøserne ikke hænger i ens ’skørter’..;) ha en rigtig dejlig ferie…

  Svar
 8. Anonymous

  Gode anbefalinger! Jeg er igang med Se på mig af Kirsten Hammann, den kan helt klart anbefales!
  God ferie og læselyst:-)

  Svar
 9. Michelle

  Altså nu kommer det her ikke til at handle om dit indlæg, men kender du der med, at man sidder derhjemme og har lyst til at læse blogs, men man er gået død i dem man i forvejen kendte, at man føler, at man efterhånden har afdækket hele blogland og kender hver og én blog i det ganske land? Sådan har jeg haft det i et stykke tid, men så kom jeg forbi din blog i dag. Og hurra for det! Jeg kunne bare mærke med det samme, at her er en blog med kvalitets indhold, med en blogger bag, som jeg finder spændende, interessant og med noget på hjerte. Jeg har alene tid i aften, og der har jeg tænkt mig at gå hele din blog igennem – skønt! Jeg glæder mig til at følge med fremover :)

  Kh. Michelle

  ps. og så kan jeg VIRKELIG anbefale Louis de Bernier: Fugle uden vinger. Det er en ordentlig moppedreng, som handler om osmannerriget og dets fald. Det er én af mine favoritbøger of all times. Og ellers så kan jeg også anbefale Haruki Murakami’s bøger – f.eks. trækopfuglens krønike eller 1Q84.

  Svar
  1. Ida

   Den følelse kender jeg (desværre!) godt. Hvor er det dejligt, at du er så glad for at være tumlet ind i midtimellem. Tak for de søde ord, de gjorde mig helt utroligt glad, da jeg læste dem imorges på min spinkle sommerhus-internetforbindelse.

   Svar
 10. Sophie

  Easter Parade læste jeg sidste sommer & den er fantastisk god! Der er lige kommet en anden af hans bøger på dansk: Wilder, som skulle være litteraturens svar på Mad Men :) God sommer fra Sophie

  Svar

Skriv en kommentar