Rabarbersnitter

Sidste weekend rippede jeg rabarberbedet og fik lavet en kæmpe portion kompot. Samtidig var jeg lækkersulten og bagelysten, så jeg fik lyst at afprøve, om rabarberne kunne bruges i stedet for hindbær i nogle lækre snitter. Meyers sprøde hindbærsnitter med mandelmel er lovprist flere steder, så jeg fik lyst at afprøve hans opskrift. Dog afskrækkede mængden af smør mig, så derfor ændrede jeg lidt i opskriften, og den fungerede fint alligevel. Meyer foreskriver rørsukker på toppen, men jeg vil nødig undvære den bløde glasur som modvægt til de sprøde bunde, for slet ikke at tale om, hvor nysseligt det pynter.
Rabarberne fungerer rigtig godt i denne kage, og for at gøre det ekstra godt toppede jeg med frysetørret hindbær, som et syrligt modspil til den søde kage.

Dej
375 g hvedemel
200 g sukker
60 g mandelmel
et drys vaniljepulver
150 g smør
2 æg

Rabarberkompot
Glasur
Frysetørret hindbær

Bland de tørre ingredienser. Skær smørret i mindre stykkker og bland det grundigt med melblandingen til det har en sandet konsistens. Tilsæt æggene og saml dejen med dem.
Del dejen i to. Rul dem ud imellem bagepapir (mine blev ca. 30×40) og lad dem hvile i køleskabet i ca. en time.
Forvarm ovnen til 190 grader. Læg det ene lag på bagepapir på en bageplade. Smør rundhåndet rabarberkompot ud på bunden, inden den anden bund lægges over som låg. Tryk lagene sammen fra midten og ud, så der ikke er noget luft. Prik masser af huller i det øverste lag med en gaffel.
Bages ca. 20 minutter, eller indtil overfladen er gylden. Lad den køle helt af, inden du smører glasur på og drysser med lidt krymmel. Til sidst skæres de yderste kanter af (det er ikke nødvendigt, men det giver mere ensartede og regulære stykker) og kagen skæres ud i passende stykker. Jeg fik 12 store snitter.

20 tanker om "Rabarbersnitter"

  1. Ida

   Det er bestemt ikke et dumt spørgsmål :o)
   Man laver det ikke selv, det købes i specialbutikker. Mit i pulverform er fra Aalborg chokoladen og kan bla. købes i Salling. Specialkøbmanden forhandler en variant i lidt større stykker.

   Svar
  1. Ida

   Jamen jeg har ikke nogen bestemt opskrift, laver det lidt på slump. Jeg tager en portion rabarber (nok 5-10 stængler) som skæres i mindre bidder. De koges i en gryde sammen med et godt drys sukker og lidt vanilje indtil rabarberne er møre, eller til denne opskrift kogt helt ud, så de er smørbare.
   Jeg er sikker på, at du kan finde en mere præcis opskrift, hvis du googler.

   Svar

Skriv en kommentar