Granola

I mit forsøg på at spise lidt sundere i dagligdagen er morgenmaden virkelig mit svage punkt. På grund af mit anstrengte forhold til pålæg ender jeg tit i “hvidt brød med chokoladepålæg” fælden, og det er virkelig ikke gavnligt. Derfor har jeg kastet min kærlighed på det islandske mejeriprodukt skyr, som holder en lav fedtprocent men med et højere indhold af protein end fx. græsk yoghurt. Skyren rører jeg op med rabarberkompot smagt til med vanilje, og for at få lidt fylde, topper jeg det op med hjemmelavet granola. Luksusmorgenmad på den halvsunde måde.
Granolaen er lavet ud fra hukommelsen efter en opskrift, jeg engang så i Alt for damerne. Det er enkelt og hurtigt, og ved at lave sin egen granola, kan man skræddersy den til at passe til ens smagsløg. Jeg bryder mig fx. ikke om tørret frugt, men vil gerne have masser af nødder og kokossmag. Dette er min udgave, som fungerer for mig, den kan selvfølgelig varieres efter smag og behag. Ud af denne portion bliver der til to sylteglas som det på billederne.

2 spsk. kokosolie
2 spsk. ahornsirup
1 tsk kanel
200 g. grove havregryn
2 dl. mandler
2 dl. valnødder
2 dl. kokosmel
2 dl. solsikkekerner

Tænd ovnen på 175 grader.
Hak nødderne groft. Læg alle gryn, kerner og nødder på bagepapir i en bradepande.
Smelt kokosolien og ahornsiruppen i en gryde ved lav varme, kun til det er smeltet. Tilsæt kanel.
Hæld olien over de tørre ingredienser og bland det, indtil alt er dækket af væden.
Sæt bradepanden i ovnen 10 minutter. Det skal kun lige ristes, ikke brankes. Lad det efterfølgende køle af nogle timer, så det er helt afkølet, inden det hældes på et tætsluttende glas.

16 tanker om "Granola"

 1. Marina

  Jeg elsker også hjemmelavet granola og laver det tit til brunchgæster. Jeg synes nu ikke min version er så sund så det er ikke noget jeg spiser til hverdag (heller ikke selvom jeg også har et svagt punkt for rabarberkompot). I stedet spiser jeg havregryn med alt muligt lækkert f.eks. æblestykker, banan og masser af valnødder.

  Svar
 2. linda;

  mmh, knaslækkert! pt. laver jeg bare lidt topping ovenpå morgengrøden med ristede græskarkerner, kokosflager, mandler og hørfrø. det er nok hverdagsversionen af din sprøde granola-sag:)

  Svar
 3. Ann-Christine

  Mmm, jeg elsker også at lave granola.
  Jeg har haft så travlt med flytning osv, så jeg har slet ikke fået sagt at jeg synes din blog er blevet så fin, så fin. ( det synes jeg nu altid den har været) Men jeg synes det er super hyggeligt at den er endnu mere ‘livsstilsagtig’
  Bliver helt inspireret :)
  Hyggeligt at se dig på instagram også!

  Svar
 4. Vibstjert

  Den lyder lækker, den granola. Granola er også et stort hit her, jeg bruger det også som snack, og kan gå på skyr/soyayoghurt/ymer både morgen, men også som ertatning til søde sager om aftenen:)

  Svar
 5. Anonymous

  Mie skrev: Jubii så kom opskriften, tusind tak, glæder mig meget til at prøve den ;-)

  stort knus M

  Svar
 6. Ditte

  Jeg eslker også granola! Jeg har aldrig kunnet li mysli netop på grund af den tørre frugt, så det er et rent slaraffenland at lave sin egen granola, med lige de ting man foretrækker :)

  Svar
 7. Tine

  Uhhmm, en lækker morgenmad! Tror jeg vil prøve samme i næste uge…
  Er kørt vildt surt i mine kedelige havregryn med mælk. Faktisk så surt, at jeg fik Pierre til at købe en pakke Guldkorn den anden dag. (doh! og lidt pinligt! Godt Fleur er så lille endnu) :-)

  KH Tine

  Svar

Skriv en kommentar