Mest

Lørdag aften var udråbt til date night med besøg på en af byens bedste restauranter. Aalborgs karneval punkterede dog hurtigt noget af romantikken, for hele byen svømmede over med fulderikker og affald, med ret sjove optrin i bybilledet til følge. Restaurant Mest var en oplevelse udover det sædvanlige og ligger i skarp konkurrence med Bandol Sur Mer om at servere det bedste, jeg nogensinde har smagt. Faktisk er der en del lighedstegn imellem de to, og deres franske køkken smækfyldt med smag passer mig rigtig godt. Vi valgte en tre retters menu sammensat af kokken og blev bestemt ikke skuffede. Restauranten var lækkert indrettet med tydelige bistro og retro referencer, og de søde værter var opmærksomme, smilende og tålmodige til at svare på vores spørgsmål.
Til forret fik vi dampet rødtunge med trøffel, anrettet kold med blomkål, citronconfit og brunet smør med nødder. Let, sprødt og velsmagende, og med det saftigste brød og pesto til, som jeg selvfølgelig kom til at spise mig halvmæt i.
Hovedretten tog kegler med rosastegt okseculotte med det lækreste danske smørsauterede spidskål. Det skal jeg helt sikkert prøve at gøre dem kunsten efter! Hertil fik vi hjemmelavede pommes frites samt to saucer i form af bordelaise og bearnaise.
Mads holdt sig til kokkens dessert, mens jeg opgraderede til en lækker créme brûlée med knasende låg. En himmerigsmundfuld, men et tungt punktum for en dejlig middag.

17 tanker om "Mest"

 1. Maria

  Det ser altså også ualmindelig lækkert ud. Haps til det hele, specielt din dessert som er totalt yndlings her :) og som altid, top fine billeder.

  Svar
 2. Linsens

  Mums det ser og lyder lækkert! Åh créme brûlée, synd og skam jeg ikke kan få den sukkerfri! Elsker når karamellen brydes ved første skefuld og den lækre cremede smag med strejf af vanilje – mig misundelig, slet ikke;-)

  Svar
 3. Anette Andersen

  Uhm! Det ser lækkert ud. Har det endnu tilgode selvom jeg bor i Aalborg. Skal man bestille bord længe før eller er det nemt at få bord med kort varsel?

  Svar
  1. Ida

   Vi bestilte et par dage i forvejen, så det er ikke det store problem, tror jeg. Dog gjorde både vejret og karneval at det var en lidt stille aften. Men gør det, maden var super god.

   Svar
 4. Marian N. Larsen

  Det lyder jo helt vidunderligt – og så selvom det er “farligt fransk”. Jeg må snart spise der, for jeg har overvejet det så mange gange når jeg har været i Aalborg fordi den har fået fin omtale i Gastro blandt andet.

  Kan nu godt forstå at romatikken ikke var fuldendt med udsigten til fulderikker og slidte udklædninger, men godt I havde en god aften alligevel :)

  Svar
  1. Ida

   Fulderikkerne leverede et par gode grin i hvert fald.
   De fik 5 stjerner af Politiken for et par uger siden, det var det, som endelig fik givet os det sidste puf.

   Svar
 5. Maiken

  Uhm, det ser lækkert ud! Holdt meget af stedet dengang Pingvin holdt til der, men vi har ikke prøvet Mest. Faktisk var det i overvejelserne sidst vi spiste ude (havnede på Propaganda) men med dine varme anbefalinger så må vi sørme afprøve det. :)

  Svar

Skriv en kommentar