Marengskys

Cupcakes og macarons får kamp til stregen, når det kommer til nuttethed, af de gode gamle marengskys. Jeg bagte en portion her i weekenden, mest fordi jeg har haft Bülows rålakridspulver stående og vente på mig, lige siden jeg vandt det før jul i Mettes julekalender. Mads og jeg er ikke helt enige om den perfekte marengs, så derfor deles opskriften i to; lakrids til Mads og hindbær til mig.

4 bægre past. æggehvider (200 g.)
600 g. sukker
Et skvæt hvidvinseddike
2 tsk. frysetørret hindbær
2 tsk. lakridspulver

Hviderne piskes stive og sukkeret tilsættes lidt af gangen indtil marengsen er helt stiv. Til sidst tilføjes eddiken, som gør marengsen sprød og modvirker, at de klæber sammen i kagedåsen.
Del portionen i to og tilsæt pulveret for at smagssætte.
Jeg har brugt en sprøjtepose og tylle til at forme mine, men de kan også bare sættes på bagepapiret med en ske. Sørg for at de er ensartede i størrelsen. Bages en time ved 100 grader, så er de sprøde udenpå men lidt seje og chewy indeni.

37 tanker om "Marengskys"

 1. Sanne Krøll

  Det er godt nok længe siden jeg har fået sådan nogen. Og jeg har aldrig prøvet med lakridssmag. Det må jeg helt sikkert prøve en dag. De ser lækre ud og jeg er stor fan af lakrids.

  Svar
  1. Ida

   Mads er fuldstændig pjattet med dem, og han er ellers ikke en hund efter søde sager. Så de er helt sikkert værd at prøve.

   Svar
 2. Christina

  Hvor ser de lækre ud – jeg elsker alt marengs, og kan næsten ikke vente til jeg skal bage en ordentlig maregnsbund til sommer og pynte med danske jordbær og fløde/is… Og hvor ser dit nye look godt ud! Enkelt, lyst og lækkert – I like it!

  Svar
  1. Ida

   Det var netop i forbindelse med at bage til sådan en dessert, at jeg bagte disse. I stedet for is fik vi skyr, det var også rigtig godt, og mere fedtfattigt.
   Jeg er også selv rigtig glad for det nye blogdesign :)

   Svar
 3. Snullemor

  Så smukke og nuttede er de…

  Kombinationen mellem hindbær OG lakrids er ellers også ret så lækker! Som i Summerbirds de små hvide flødeboller, dem er jeg godt nok vild med!

  Kan du ikke have to i munden på een gang og lige tjekke ; ) ?

  Måske kunne man så lave kombi-kys…

  Svar
  1. Ida

   Jeg er bare slet ikke glad for lakrids, men jeg kan sagtens følge din tankegang. Hvorfor skulle det ikke blive godt?

   Svar
  1. Ida

   Nemlig! Jeg plejede at få 1 marengskys fra bageren på Østerbrogade, når min farmor og jeg hentede morgenbrød. Søde minder.

   Svar
 4. Differentia

  De er godt nok flotte. Fatter ikke hvordan du kan få dem så fine Ida. Selvom jeg bruger en god tylle, så smatter de ud eller bliver skæve. Kan ikke bestemme mig for om jeg skal prøve kræfter med hindbær eller lakrids, så det må blive begge. Hurra for vægelsind!

  Svar
  1. Ida

   Mit bedste bud er, at marengsen måske ikke er pisket stiv nok? Mine holder formen, det svære er at få dem afsluttet, derfor har mange sådan en fjollet top.

   Svar
  1. Ida

   Ja, fadet er fra Anne Black og er en af mine favoritter pga. formsproget. Og så er det endda yderst rimeligt i pris.

   Svar
  1. Ida

   Altså jeg har allerede spist dem med hindbær op, men hvis Mads ikke er lige så hurtig, skal jeg nok tage nogen med ;)

   Svar
 5. Little Luna E

  Hvor er de fantastisk flotte.
  Jeg overvejer et sekund om det er dem jeg skal springe ud i at bage på lørdag når jeg får frokost gæster på besøg i anledning af min fødselsdag.
  Tak for at du deler denne skønne opskrift.

  p.s. er vild med dit nye “look”

  Svar
  1. Ida

   Pulveret er fra Aalborg chokoladen og koster kun ca 55 for sådan en stor bøtte. Du kan sikkert finde en liste med forhandlere på deres hjemmeside, og ellers har Salling Århus i hvert fald de fleste af deres ting.

   Svar
 6. tichtach

  Det er dælme æstetik og lækkerhed på højt plan! Slurp!

  Og det er da såsandeligpåtide, at jeg kom forbi din skønne blog!

  KH
  tina

  Svar
 7. Beam

  Åh, jeg har tilfældigvis noget lakridspulver liggende…så mangler jeg bare de der æggehvider. Og nok også hindbærpulveret. Uhm.

  Svar

Skriv en kommentar