Berlin: Shopping

Vi udviklede lynhurtigt en lille rutine; seriøs sightseeing først på dagen, lækker frokost, og derefter var eftermiddagen helliget butikker. Prenzlauer Berg bliver ofte fremhævet som kvarteret med det bedste af det hele, men lige når det kommer til shopping, var jeg ikke imponeret. Der gemmer sig mange hyggelige gåture i området, men ikke mange butikker hvor tegnebogen absolut må frem. 
Jeg vil foreslå at starte på Senefelderplatz, hvor LPG Biomarkt ligger. Et rent slaraffenland for økofans; et supermarked udelukkende med økologi. Vi tankede op på Nutella med mørk chokolade og lakridser. Gå videre op af Kollwitzstrasse inden du drejer til venstre og udforsker især gaderne Rykestrasse, Knaackstrasse og Wörtherstrasse. Her faldt vi især over Greta & Luis, som fører et lækkert udvalg af comfy, lækkert og enkelt tøj samt Liebeskind tasker. Det viste sig senere, at det er en større kæde, og jeg kunne ikke modstå at gå ind i hver enkelt på min vej.

Mit shoppingparadis fandt jeg i stedet i Mitte. Tag udgangspunkt i U-bahn station Weinmeisterstrasse og undersøg alle gader deromkring, så er du ret godt dækket ind. Min ubetingede favorit var Alte Schönhauser Strasse, hvor der lå mange butikker med deres helt eget særpræg. Neue Schönhauser Strasse huser mange gode kædebutikker som Cos og Weekday, mens Urban Outfitters findes i selve Weinmeisterstrasse. Wood wood holder til i Rochstrasse, ligesom også Munzstrasse, Sophienstrasse og Gipsstrasse er værd at besøge.

I Alte Schönhauser Strasse 23/24 ligger den skønne boghandel Hundt Hammer Stein. Dette er det helt rette sted at lede, hvis din Berlin souvenir skal være en lækker coffeetablebook med streetart fra Berlin eller DDR billeder. Derudover har de et stort udvalg af engelsksprogede bøger, og vi fik lange, ømme arme af at slæbe vores køb hjem herfra.

Omtrent overfor ligger en kitchet butik med alverdens sjove påhit og mere eller mindre skrammel. Jeg ville frygteligt gerne have haft en vippedukke med hjem, hvis jeg bare havde haft en at forære den.

I Alte Schönhauser Strasse ligger også Eastberlin, og forresten også en af Greta & Luis butikkerne, og begge butikker har et udvalg af lækkert, enkelt design i douce farver som vil appellere til den skandinaviske stil.

I Schönhauser Design i nr. 28 kan du finde en del internationalt, og også dansk, design, men det virkelige trækplaster er deres udvalg af lækre ting med ikoniske Berlin motiver. Hvem kan fx. stå for disse smørrebrætter? Jeg kunne ikke og brugte urimeligt lang tid på at begrænse mig og finde det helt rette sæt.

Udover gode butikker som fx. American apparel er Munzstrasse også god for lidt fin streetart.

Stab i Gipsstrasse har Berlins bedste udvalg af trainers til priser som nemt kan konkurrere med de danske.

Fernsehturm er aldrig ude af syne ret længe.

10 tanker om "Berlin: Shopping"

 1. Trine

  Ja Berlin rummer mange fantastisk shopping muligheder.

  Schönhauser Design var jeg også ret imponeret over. Dejligt at kunne købe “souvenirs” der ikke absolut skal være af den traditionelle slags!

  Svar
 2. Linsens

  Jeg elsker Berlin og kan se at jeg har været flere af de steder du viser:-)
  Får helt lyst til at komme afsted igen snart, men må indrømme at jeg ikke lige kan overskue tanken om storby ferie og en 1 årig med krudt bagi…måske næste år!

  Svar
 3. KRÆSEriget

  Har selv brugte mange, mange timer i Berlin – og hvor er det skønt at få genopfrisket byen igennem din super guide. OG få ny idéer – får helt lyst til at hoppe på næste tog;-)

  Svar
 4. Shina

  Øj….sådan er Belintur måtte da gerne lige komme min vej. Dejligt med en udførlig guide til de gode shoppesteder. Da jeg var i Berlin, vidste vi ikke rigtig hvor vi skulle gå hen og kom kun på gaderne med de urimeligt dyre butikker med Gucci, Chanel og deslige. Ikke lige min smag og da slet ikke min pengepungs :)

  Svar
 5. Susan

  Tusind tak for din lille guide. Vi skal derned til juli, og vi glæder os. Har været der 2 gange før, så kender det lidt, men denne gang er det med den bette. Så det bliver jo lidt andet. Men elsker tips og guide, så dine tips er gemt så vi kan bruge dem i vores planlægning ;O)
  Kh Susan

  Svar
 6. Savila

  Ih, tak for gode tips! Vi er i gang med at planlægge en lille tur til Berlin, og dine tips er så velkomne i min (lidt uoverskuelige) planlægningsproces :-)

  Svar
 7. Pingback: Souvenirs / Hvor kragerne vender

 8. Chillimaya

  Skulle have været til Berlin i sommer. Turen måtte vige for en weekend i Århus. Efter jeg har læst din guide er jeg lidt glad for at vi ventede. Skal helt sikkert tjekke de her steder. Man kan vel gå ud fra områderne ikke har ændret sig væsentligt siden 2012?

  Svar

Skriv en kommentar