Berlin: Foodie

En del af vores Berlintur var planlagt til punkt og prikke, og det var, hvor vi skulle spise. Jeg har ikke stor tiltro til det tyske køkken, men til gengæld er Berlin så tilpas international, at man kan få et rigtig godt udbud af alverdens køkkener der. Vores forarbejde var helt sikkert godt givet ud, for vi spiste os igennem det ene lækre måltid efter det andet.

Vi havde læst om Monsieur Vuong flere steder og frygtede, at det havde udviklet sig til lidt af en turistfælde. Vi besøgte fillialen i Alte Schönhauser Strasse, og heldigvis blev vores bekymring gjort til skamme, for Monsieur Vuong serverer virkelig lækker, sprød og frisk mad til en rimelig pris. Vi spiste vietnamesisk flere steder i byen, men dette var ubetinget vores favorit. Og så er deres mango/kokosmælk shake lige til at dåne over!

Hos Mette havde jeg læst lovprisninger af Aki Tatsu, og uden den anbefaling, var det aldrig faldet mig ind at gå derind. Men sushien var helt igennem i orden og happy hour døgnet rundt gør prisen ualmindeligt attraktiv. Vi besøgte afdelingen i Kreuzberg.

Når sulten er blevet stillet hos Aki Tatsu, kan du passende gå længere ned af gaden til Oranienstrasse 34, hvor den hyggelige bar Luzia ligger. Baren er indrettet i klassisk Berlin stil, med rå vægge og et misk mask af møbler. Netop dette er noget jeg rigtig godt kan lide ved Berlin, byen bærer et afslappet præg af at alting ikke er så stylet, men at man klarer sig med hvad man har ved hånden og får det bedste ud af det. På Luzia er det værd at lægge mærke til deres cool, foruroligende vægmalerier, og så vil jeg anbefale at gå efter deres udvalg af øl fremfor cocktails, for de er stæææærke.

Hos thai/indonesiske Transit i Sonntagsstrasse er menuen bygget op omkring en masse småretter med morsomme navne. Hver ret koster 3 euro, og de anbefaler tre retter pr. person, så det er en oplagt chance for at smage en masse forskelligt. – Især hvis man kan lokke sin medspiser til at dele. Jeg var især glad for prawn in the net (en slags rösti af sød kartoffel med en tigerreje), smoky sate (kyllingespyd med peanutbutter) og my favourite duck (and grillet med fem krydderier).

I Prenzlauer Berg besøgte vi Il due forni, men var nær vendt om på trappetrinnet ved synet af det anonyme, kedelige ydre. Indenfor er der dog anderledes råt i den store spisesal med umage, skramlede borde og stole. Vi faldt i svime over deres pizza med bøffelmozzarella og vin serveret i små glas.

Hvis I får lyst at flotte jer lidt og spise fint en aften (alt er selvfølgelig relativt, men en hovedret til tæt på 30 euro tæller altså som fint for mig), kan jeg på det varmeste anbefale Bandol Sur Mer på Torstasse 167. Maden er fransk, lokalet småt med 22 siddepladser, og personalet yderst venlige og kompetente. Bandol er populært, så det er nødvendigt at bestille bord, og i vores tilfælde  kunne telefonpasseren ikke engelsk, så jeg kom virkelig på arbejde med mine rustne tyskkundskaber. Der er to seetings hver aften, kl. 18 og 21, og kun to menuer til hhv. 49 og 59 euro, men man kan også vælge færre retter og betale stykpris, som vi gjorde. Vores tjener havde misforstået os, så vi fik ved en fejl en bouillabaisse til forret, uden beregning. Til hovedret fik vi hver en entrecote. Man har frit udsyn til det åbne køkken, hvor to tatoverede drengerøve fremtryller den ene raffinerede ret efter den anden. Maden var uden sammenligning den bedste og mest intense smagsoplevelse, jeg nogensinde har haft. Næste gang skal jeg helt sikkert have lidt flere sparekroner med, så jeg kan kaste mig ud i en hel menu.

På sidstedagen lagde vi vejen omkring CôCô deli på Rosenthaler Platz, hvor vi købte lækre vietnamesiske sandwiches til færgeturen hjem. Brødet er bagt med rismel og blev proppet med meatballs med citrongræs, bunker af grøntsager, fem forskellige dressinger og rå mængder af koriander.

18 tanker om "Berlin: Foodie"

 1. Nadia W.H

  Nøj hvor jeg dog glæder mig til, at jeg skal til Berlin til sommer.
  Har godt nok været der nogle gange efterhånden, men det er altid dejligt, at få nogle nye input, så tak for alle dine Berlin indlæg:-) Har du planlagt flere?
  Monsieur Voung er et fast punkt på vores Berliner-ture – skøn og billig mad :-)

  Svar
  1. Ida

   Ja, monsieur voung lever virkelig op til sit ry!
   Jeg mangler to Berlin indlæg, men så kan jeg vist heller ikke hitte på mere at fortælle ;o)

   Svar
 2. Davids Engle

  Fint billede af dig :-) og supergode tips. Har også besøgt monsieur Voung. Det var til frokost. Der var ret fyldt, nærmest lidt hektisk. Maden var god, men der var lidt for meget støj og skubben til min smag. Måske man skulle give det en ny chance til sommer. Alle taler jo så godt om stedet – og maden.
  Kommer der mere guide? Hope so :-)
  Kate

  Svar
  1. Ida

   Det er så dejligt at høre, at du kan bruge mine guides! Der er to afsnit tilbage, så har jeg vist ikke mere i ærmet.

   Svar
 3. Vibstjert

  Ida for pokker, du burde da have fået sponsorpenge af Berlins borgmester, for vi er nok mange der stikker næsen inden om Berlin, de næste par måneder efter at have læst med her:)

  Svar
 4. ohhhappy

  Tusind mange tak for de gode mad-tips (og resten af din “guide”)! Nu glæder jeg mig endnu mere til at vi skal til Berlin til sommer…

  Svar

Skriv en kommentar