Bananabread

Tidligere idag skrev jeg om Aunt Bennys, som vi besøgte to gange på vores ferie. Jeg fik smagt både deres bananbrød og det for mig ukendte cinnamon bread, som sneg sig ind sidst i dette indlæg. Det gav mig lidt blod på tanden mht. at eksperimentere mig frem til et nogenlunde sundt bananbrød, i modsætning til de gængse opskrifter på bananbrød, som på trods af navnet har mest til fælles med en kage. Jeg ville prøve at lave en opskrift som var sundere end normalt, men stadig lækkert og svampet nok til at kunne spises i skiver med eller uden smør. I denne opskrift er det lykkedes at skære ned på sukker og smør og i stedet give det lidt mere pondus med fuldkornsmel, uden at tabe den gode banansmag. Brødet er ikke nær så sødt som normalt, men det kan helt sikkert gøre det ud for et lækkert mellemmåltid, når den lille sult skal stilles.

Til et bananbrød:
55 g. stuetempereret smør
75 g. rørsukker
2 æg
1 dl. A38
150 g. hvedemel
100 g. fuldkornshvedemel (jeg brugte ølandshvede)
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
et nip salt
1 tsk. vaniljeekstrakt eller et drys vaniljepulver
3 mosede bananer
50 g. hakkede valnødder

Rør sukker og smør sammen. Tilsæt æggene et af gangen og sørg for, at de er rørt ud, inden du tilsætter det næste. Så skal A38en i, og derefter de tørre ingredienser og vaniljen. Rør det jævnt, inden du til sidst tilsætter de mosede bananer og valnødder.
Hæld dejen op i en smurt brød/sandkageform og bag den 35-40 min i en forvarmet ovn ved 180 grader. Overfladen skal være gylden, og du skal kunne stikke en tandstik i, uden at der hænger dej i. Tag brødet ud af formen og lad det afkøle på en bagerist.

10 tanker om "Bananabread"

 1. Annchen

  Ejjj hvor ser det lækkert ud..!!:) Tak fordi du deler.. Lige sådan noget jeg har ledt efter til mit projekt ‘ingen søde sager til hverdag og minimalt i weekenden’..:) Tror du er min redning til kommende uge, hvor jeg er alene med pigerne og helst ikke skulle falde i alligevel..;)
  Fik slet ikke kommenteret på de seneste indlæg – nyder bare læsningen og har nu overtalt manden til sommer i Berlin..:) Og det var et super fint ‘close up’ billede af dig;)
  Knus Anne (beklager den lange omgang sludder sladder:)

  Svar
  1. Ida

   Jeg elsker sludder og sladder :o)
   Ej hvor godt, at du fik ham overtalt! Det er altid dejligt med gode ferieplaner at se frem til.
   Ølandsmelet køber jeg i superbrugsen, det er fra Grube og Meyer. De har det sommetider i tilbudsavisen, så de bør da også have det nede hos dig…?

   Svar

Skriv en kommentar