Mac’n’cheese

Her til aften stod menuen på en amerikansk klassiker, med inspiration fra vores nye kogebøger, købt på bogudsalg. Det er altid rart med ny inspiration til både hverdag og fest, og glade, ukomplicerede Jamie laver mad lige efter mine smagsløg. Flûtet er til gengæld bagt med min surdej efter Meyers opskrift. Jeg ved ikke, om det burde have været mere luftigt, men smagen fejlede ikke noget. 

15 tanker om "Mac’n’cheese"

 1. Ann-Christine

  Jeg har faktisk aldrig smagt en ægte mac´n´cheese. Der er ellers ikke ret mange retter som jeg aldrig har smagt, denne har jeg endnu til gode. Måske skulle jeg bare prøve at lave det selv – og mon ikke også børnene vil blive begejstret?!

  Svar
  1. Ida

   Det var også første gang for mig, men det smagte nu rigtig godt. En fin hverdagsret at have i repetoiret i hvert fald. Det er mine første bøger fra Jamie Oliver, og de er fulde af opskrifter, jeg gerne vil prøve af.

   Svar
  2. Lis Rylander Karlsson

   Jeg har også en ægte mac’n’cheese oplevelse tilgode. Det ser SÅ lækkert ud. Det er sådan noget de altid får længselsfulde øjne af, når de taler om det i amerikanske serier/film. Jeg hopper ud i en test. Snart.

   Svar
 2. Vibstjert

  Det ser hyggeligt ud-Jeg ved godt man netop tænker surdej og lufthuller, lufthuller, lufthuller:)-men herfra ser flutet ud præcist som sådan et skal, og hvis det til og med smagte godt:) Er du god til at få brugt surdejen?

  Svar
  1. Ida

   Jeg tror også, flutet var som det skal være. Jeg bruger ikke surdejen ret meget, desværre. Indtil videre har jeg kun prøvet pizza ala Mother og et emmerbrød som blev så massivt at det var uspiseligt. Men jeg må snart op på hesten igen og forsøge mig med mere brød.

   Svar
 3. Kathrine

  Må lige høre…

  Lavede du din surdej efter meyers opskrift? Jeg gjorde, og er nu på 5. Dagen. Den skiller og ser klam ud! :) hvordan var/er din?

  Dejligt med ny madinspiration, man kan så nemt køre fast…

  Kh

  Svar
  1. Ida

   Ja, jeg har fulgt Meyers opskrift. Min skiller også, væsken flyder ovenpå, og det er åbenbart helt normalt. Kig inde på Meyers side, der er flere gode råd og uddybninger end i bogen, det har jeg haft stor glæde af.

   Svar
 4. Henny

  Det ser da meget spændende ud. Jeg har været inde og google opskrift, for det vil jeg bestemt prøve en dag. Hva spiser du til af kød??

  Svar
  1. Ida

   Vi fik ikke kød til, vi spiste det som hovedret med en salat til. Men det kunne sikkert være lækkert med et stykke kylling til, fx. fyldt med basilikum og mozzarella.

   Svar
  1. Ida

   Det var ret godt, men helt sikkert ikke specielt sundt. – Men det kan man jo kompensere lidt for i tilbehøret.

   Svar
 5. Differentia

  Det må jeg prøve. Har taget tilløb flere gange, men indtil videre uden resultat. Frygter vist, at jeg virkelig godt kan li’ det, for som du skriver, er det nok ikke det sundeste :)

  Jeg brugte heller ikke min surdej ret meget i starten, men nu hælder jeg den sådan lidt på slump i ethvert bageprojekt og det har virket fint indtil nu. Jeg bager også det lyse rugbrød fra Meyers bog, og det er rigtig lækkert og en fin afveksling fra det mørke kernefyldte rugbrød, som der bliver spist meget af her.

  Svar

Skriv en kommentar