Kalas

Kalas er på listen over ord som sjældent bruges og derfor er ved at forsvinde ud af det danske sprog, og det er da synd og skam. Kalas betyder en stor og overdådig fest (hvem kan undvære et ord for det?), og sådan føles min weekend, omend på den helt nære, hverdagsagtige måde.
Der er taget hul på vinterferien fra skolen, men trukket i arbejdstøjet hjemme. I løbet af weekenden har vi skiftet alle vores døre, så de nu er fine og knitrende hvide. Hængt billeder op og færdiggjort de nye bogreoler. Arbejde ja, men ting som det gør godt at få ordnet. Som belønning tog vi i Biffen lørdag aften for at se Poupoupidou, en fransk krimi om en Marilyn look a likes dødsfald. Historien var jævnt god, men filmens force ligger helt klart i den flotte billedside.
Til søndag eftermiddag hører kage, og idag blev det til en lille portion banan cupcakes med chokoladefrosting. En perfekt restekage som kunne laves af ingredienser, jeg allerede havde i køleren, inkl. en overmoden banan.
Det er første gang, jeg har prøvet mine nye mumi cupcakeforme, men de gjorde helt sikkert bagningen lidt sjovere. Kvaliteten er jeg også godt tilfreds med, de er stadig klare og tydelige i farverne efter bagningen, og det er jo netop hele meningen, når man køber så fine forme. De er lavet af svenske Kalasform, som har et helt sortiment af forme med de skønne mumier på. De kan købes i Plint i Århus og den skønne butik 1 og 1/1 del (en og en hel del) i Randers.
Fortsat god søndag til jer!

17 tanker om "Kalas"

  1. Anne

   Bajads tror jeg ikke jeg kender!? Måske skulle man give sig selv den udfordring, at man skal bruge nogle af de gode gamle ord hver dag. Så bliver sproget også mere nuanceret, og det skader jo bestemt ikke:)

   Svar
 1. Anne

  Ihh hverdagen skal nemlig bare være en fest :) Tak for påmindelsen, og sikke nogle lækre bagerier. Din frosting ser da bare bedre og bedre ud for hver gang :)

  Svar
  1. Ida

   Ja, det bliver bedre og bedre, og nu har jeg også fået det helt rette værktøj! Det må lige blive vist frem en af dagene.
   Hverdagen ER dejlig, og det skal vi huske hinanden på :o)

   Svar
  1. Ida

   Det lyder som hårdt arbejde – især hvis der lurer en arbejdsuge forude!
   Der skal nok komme billeder af reolerne, når alt værktøjet etc er pakket væk. Dørene er knap så spændende, de er jo bare hvide. Men ihh hvor det pynter!

   Svar
 2. Rikke

  Sikke nogle fine, fine forme! Dem må jeg da have fat i nogle af næste gang jeg er i Randers.

  Og sikke lære kager de huser, sådan en kunne jeg bestemt godt bruge til aftenskaffen! :)

  Svar
 3. Kram og Krea

  Mums de ser lækre ud – og mumiformene er jo prikken over i’et;-)
  1 og 1/1 del er også bare en fantastisk butik – meget farligt for pengepungen at gå derind!

  Svar
  1. Ida

   Ja, det er en virkelig skøn butik. Mere venlig betjening findes ikke! Og jeg kan godt lide sortimentet, som ikke er det største, men måske netop derfor får man en fornemmelse af, at det er personligt udvalgt.

   Svar

Skriv en kommentar