Hjerter af honning

Feriedagene er blandt andet blevet brugt på at bage honningkagehjerter, omend det måske er lidt sent på sæsonen. Men sådan er det, når jeg har god tid, får jeg lyst til at afprøve nye ideer, uanset om timingen er velvalgt eller ej. Til gengæld er det kommet familie og venner til gode, som alle er blevet foræret fint indpakkede hjerter.
Honningkager er en af mine julefavoritter, jeg kan rigtig godt lide den lidt tørre, krydrede kage, især hvis den er afsluttet med et overtræk af god chokolade. Opskriften fandt jeg hos Alt for damernes og den kan ses her. Dog synes jeg, at der bliver voldsomt mange kager ud af denne portion, jeg rundede de 50 inden jeg var færdig, så man kan roligt halvere den. Til at udstikke kagerne brugte jeg en alm. kageudstikker, men under bagningen vokser de betydeligt, så læg dem med god afstand på bagepladen. Næste år kunne jeg dog godt tænke mig en større udstikker, så kagerne kan få den helt rigtige størrelse, som jeg kender dem fra bageren. Sørg for at dejen ikke bliver udrullet for tyndt (og så skal der i øvrigt bruges masser af mel) og at kagerne ikke bager for længe, ellers bliver de for tørre.
Da kagerne var afkølet dyppede jeg dem i chokolade (som på trods af alle mine anstrengelser alligevel endte med at blive mat og ikke så pænt, jeg er simpelthen så håbløst dårlig til at overtrække med chokolade!), og havde jeg haft en tylle som var tynd nok, ville jeg gerne have dekoreret kagerne med modtagernes navne.

I aften går turen mod mormor og Falster, hvor vi skal fejre jul. Inden da har jeg tusindvis af ting, jeg skal have styr på, men jeg skal nok nå det, så julefreden kan indfinde sig, når vi begiver os afsted. Jeg håber også, alle I andre er på forkant med jeres gøremål og klar til at nyde julen. Rigtig god lillejuleaften!

7 tanker om "Hjerter af honning"

 1. Julie

  Mums de ser gode ud!
  Du kan jo bare fylde i en frysepose og klippe i mikrolille hul. Det har jeg tidligere gjort og det virkede:-)
  Glædelig jul, Ida!

  Svar
 2. Ida

  Maja: Opskriften er i hvert fald god, synes jeg. Det må på huskelisten til næste år.
  Nina: 1000 tak!
  Christina: Det kunne også være en super aktivitet i juledagene. Og i lige måde :o)
  Julie: Tak og i lige måde!

  Svar

Skriv en kommentar