Raw

På lørdagens fødevaremarked i Nordkraft lod jeg mig lokke til at smage på en skive af en frugtstang fra Aurion, selvom jeg normalt er ret uimponeret over raw food bølgen. Dels synes jeg, at maden virker uindbydende og overkompliceret, dels synes jeg, at meget af det er pseudomad, som prøver at udgive sig for noget det ikke er. Men denne frugtstang er nu helt okay og velsmagende, og den kom med mig hjem i håb om, at den kunne være et sundere alternativ, når kroppen skriger på noget sødt. Her til eftermiddag skar jeg et par skiver som en snack, og når bare den pakkes godt ind, kan rullen holde sig frisk i lang tid.

9 tanker om "Raw"

 1. Anne

  Hmm… jeg har også et lidt ambivalent forhold til sådan noget raw-food. Blandet med min fobi for ting jeg ikke kan genkende. Og sådan en misk-mask af dadler, rosiner, abrikoser og andet godt føles farligt for mig.
  Tror du ikke man måske kunne lave sådan noget selv? For ja, indrømmet, det er sgu nok lidt sundere end fx de åkander jeg fik gnavet mig igennem sidst…

  Kh

  Svar
 2. Heidi

  Jeg har det vist ligesom dig med raw food, det der med at prøve at være noget det ikke er, jeg forstår det ikke. Det er lidt det samme som vegetar pølser, jeg spiser ikke selv kød, men hvis jeg ikke kunne undvære pølser så ville jeg da spise dem af kød og ikke en underlig erstatning :)
  Jeg har smagt meget lidt raw food, så egentlig ved jeg ikke hvad jeg taler om, men frugtstangen ser ok ud :)

  Svar
 3. Ida

  Anne: Det kan man da helt sikkert lave selv. Jeg er ikke for vild med enkelte af ingredienserne hver for sig, men samlet i denne stang smager det faktisk helt godt!
  Heidi: Præcis! Fx. den der bog Raw Cake; blendede dadler tilsat kakao bliver altså aldrig til en brownie, uanset hvor meget man ønsker det! Men frugtstangen smager godt og den smager af det, der er i den. Hverken mere eller mindre. Så er jeg tilfreds.

  Svar
 4. Maiken

  Raw food har jeg heller ikke helt set fidusen i. Altså jeg kan godt se pointen i ikke at koge og brase ALLE vitaminer og mineraler ud af maden, men derfra til at det gælder alt mad synes jeg er at gå unødvendigt all-in. For mange tror jeg det trenden som trækker. Lidt ligesom kongens nye klæder hvor alle jubler begejstret indtil der er nogen som siger han er nøgen. ;)

  Men til snackeri ser det da meget godt ud.

  Svar
 5. Lene

  Fedt indlæg!
  Jeg tilslutter mig Jer andre, jeg forstår heller ikke helt fidusen ved raw food. Har en veninde, hvor hende og manden+ børn ikke spiser mælk, sukker, hvedemel og den slags. De spiser mange grøntsager og ofte henter de inspiration i nogle raw opskrifter. Vi var nogle veninder, der var ude hos hende at spise. Der fik vi “lasagne”, det var aubergineskiver med tomat-nøddedressing. Det var IKKE lasagne i mine øjne!

  Iøvrigt smager den frugtstang ret så godt. Men pas på, der kan hurtigt forsvinde skiver af den med ny og næ…har jeg hørt ;0)

  Svar
 6. Marian N. Larsen

  Jeg synes Raw Food er super interessant og er især facineret af den store kreativitet raw food kræver! Min kollega har serveret verdensbedste raw food kage for os og den var noget af det bedste jeg har smagt i kategorien! MUMS!!!

  Svar
 7. linda;

  jeg har smagt både virkelig godt raw og virkelig dårligt. jeg er derfor også splittet. men den her raw-rulle lyder som noget for mig.

  Svar
 8. Marie

  Mh, den smager simpelthen så godt, den frugtrulle der :) Hvis du har en smuuuule blod på tanden mht. rawfood, skulle du tage et smut forbi Café Klædeskabet i Søndergade, de laver raz-desserter, der er himmelske! Man ænser ikke engang at der er rawfood!

  knus, Marie fra http://www.nemesisbabe.blogspot.com

  Svar

Skriv en kommentar