En dukke bliver til

Søndag blev brugt i et hyggeligt, gammelt hus i Humlebæk, hvor Lisbeth afholdt dukkekursus. Faktisk fik jeg lov at hjælpe “lærerinden” med de sidste forberedelser aftenen før, for jeg havde fået lov at overnatte i huset. Hele lokalet var fint pyntet med Lisbeths kreationer og nogle af de andre ting, som fylder hendes blog, så det føltes som at træde ind i en flig af smilerynker universet. Stemningen på kurset var behagelig men koncentreret, og mest af alt var det bare en rigtig god oplevelse, at have foræret sig selv sådan et kursus.
Det gjaldt om at holde tungen lige i munden, for der ligger godt nok et stort arbejde bag sådan en dukke. Der blev syet, bundet og broderet, med ophævede, ømme, røde fingre til følge. Opgaven var dog ikke uoverskuelig, men det kræver både tid og tålmodighed.
Jeg kan ikke lade være med at vise jer alle billederne fra dagen, for det var virkelig både spændende og stemningsfuldt. På det sidste billede ses den dukke, jeg fik med mig hjem, og selvom jeg ikke har min egen lilleput at forære den til, er det både sikkert og vist, at den ikke bliver givet væk!

16 tanker om "En dukke bliver til"

 1. Trine - Søhesten

  Skønne, skønne billeder! Sikke en FANTASTISK dukke du har fået lavet! Dejligt at prøve at komme lidt bag kulisserne på de fine dukkekurser :-) Og ja, kan virkelig godt forstå at du beholder dukken selv :-)

  Svar
 2. Iben

  Aj hvor ser det bare hyggeligt ud og er virkelig skøn dukke du har fået lavet. Kan godt forstå at du under ingen omstændigheder nnner at skille dig af med den. Uh sådan et kursus gad jeg godt deltage i en gang (:

  Svar
 3. Ida

  Tak for de søde ord, det var virkelig også en dejlig oplevelse at deltage i det kursus! Hvis ikke det var så forbasket langt væk, skulle jeg helt klart afsted igen til et englekursus.

  Iben: Det synes jeg helt klart, du skal gøre! Og du har jo endda børn at sy til :o)

  Svar
 4. Mia

  Det ser super hyggeligt ud. Og din fine dukke kan jo heldigvid gemmes indtil der kommer en du vil give den til :) Måske man skulle melde sig til et kursus næste gnag hun holder :)

  Svar
 5. Æstetik

  Hej Ida
  Sikke fine billeder. Ja, det var en rigtig god dag, og lille Solvej er simpelthen så glad for sin dukke.
  Det var hyggeligt at møde dig!
  Mange hilsner Pernille

  Svar
 6. Lene

  Hejsa Ida. Kom lige forbi din blog. Vil bare lige sige dig tak for masser af god inspiration, og så har du jo en super fed stil, og mange lækre ting i hjemmet.

  Kh. Lene

  Svar
 7. Differentia

  Du har ret Ida, der findes virkelig et Smilerynker-univers. jeg tror man ville kunne gætte, at det var Lisbeths sted uden at vide det på forhånd. En skøn forkælelse at give sig selv sådan en dag, og dukken blev rigtig fin. Kan godt forstå den ikke skal gives væk!

  Mange hilsner
  Mette

  Svar
 8. Ida

  Anne: pizzaen var fantastisk, denne gang valgte jeg salamina. Mums!

  Mia: det synes jeg, du skal gøre, det var super godt!

  Pernille: det var en fantastisk dag, og det var dejligt at møde dig. Godt du gav dig til kende :o) dejligt at Solvej straks har kastet sin kærlighed på dukken, jeg er altså også ret vild med min! Du var for sej at få den syet, mens du holdt øje med hende.

  Ditte: det var faktisk ikke svært. Jeg er ikke ret god til at sy, men kunne godt følge med. Det bløde stof skjuler stingene, så det handler mest om, at det skal være holdbart.

  Lene: tak for de søde ord. Det er kun godt, hvis du har glæde af bloggen.

  Mette: nemlig, Lisbeths stil er meget letgenkendelig! Jeg er super glad for både oplevelsen og resultatet.

  Trine-Emilie: det var også meget stemningsfuldt at være der.

  Svar
 9. Julia Hausfrau

  Sikke nogle skønne billeder. Det ser enormt hyggeligt ud, og dukkerne er helt vildt søde. Og selvfølgelig skal sådan en dukke da ikke bare foræres væk. Mon ikke der kommer en lille pode der bliver lykkelig for den en dag ;)

  Svar
 10. sophie

  Kære Ida, hvor spændende med et dukkekursus, det er en meget sød og fin dukke du fik syet! Min datter går i Steiner vuggestue og min søn, som nu går i skole, gik også i Steiner vuggestue & børnehave. Der er en fin æstetik i det legetøj:)

  Svar
 11. Mirjam Theresa

  Hvor lyder det bare som en helt fantastisk dag!

  Og hvor er dukken da bare kær :D

  Den skal du helt sikkert ikke skille dig af med – medmindre det en dag føles helt rigtigt ;)

  Kh. Mirjam

  Svar

Skriv en kommentar