I ♥ New York

Fra første kig på vej op fra Subwayen på 6. avenue var New York præcis, som jeg havde forestillet mig. Pulserende, tætpakket, travl, larmende og über cool. Vi havde fire dage i byen og gjorde vores bedste for at udnytte dem fuldt ud. Den første dag blev brugt på traditionel sightseeing, mens vi de efterfølgende dage prioriterede at have god tid til at udforske områderne Chelsea, Soho, Greenwich Village, East Village og Brooklyn. Især Soho og Brooklyn området Williamsburg kan på det varmeste anbefales! Butikkerne var selvfølgelig spændende, men den største oplevelse var alligevel at slentre rundt på gader og stræder, slå sig ned på en bænk eller fortovscafe og betragte huse og de lokale som glider forbi i en lind strøm. – Altid udstyret med en stor coffee to go i hånden. Temperaturen lå konstant i omegnen af 35 grader, også om aftenen, så det indbød til mange små pauser undervejs for få noget at drikke.
Det er næsten umuligt at redegøre for alt, hvad vi oplevede, men jeg har forsøgt at udvælge nogle af mine favorit motiver fra byen. Billederne er indsat i kronologisk rækkefølge.
Det har længe været min store drøm at besøge byen, og den levede til fulde op til mine forventninger. Nu bryder jeg bare mit hovede med, hvornår jeg kan slippe afsted dertil næste gang…
Næste indlæg kommer også til at handle om New York, men med fokus på en meget vigtig del af turen: Cupcakes!

Udsigt mod Downtown Manhattan fra Empire State Building.

Staten Island færgen er ganske gratis at sejle med og giver både kig til Frihedsgudinden og udsigt til Lower Manhattans skyline.

Chrysler bygningens smukke Art Deco udsmykning.

 La Esquina, fantastisk mexicansk restaurant i Soho.

De klassiske brandtrapper i støbejern i Nolita.

Brooklyn Bridge. Det er ikke just originalt, men alligevel en stor oplevelse at krydse floden på den så velkendte bro med gangsti hævet seks meter over bilerne.

Cherry coke. Been there, done that. Didn’t like.

Brooklyn Bridge Park i DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Underpass) klemt ind mellem Manhattan Bridge og Brooklyn Bridge med udsigt til Manhattan og med lyden af toge og biler som buldrer forbi på broerne.

Lyseblå Eames glasfiber skaller som ventesalsbænke i dette Brooklyn vaskeri.

Åhh hvis bare jeg havde haft plads i kufferten…! Fra butikken Junk i Williamsburg.

Food Trucks ses alle vegne. Enkelte af dem er smukt dekoreret og sælger kvalitets produkter, som fx. denne hvor man blev fristet af økologisk is i anderledes smagsvarianter.

Traditionel New York bagel med pastrami blev indtaget i Central Park.

Det absolut foretrukne transportmiddel til at tilbagelægge større afstande i New York. Ellers kan jeg kun anbefale at gå, gå, gå så meget som muligt.22 tanker om "I ♥ New York"

 1. thegirlthecity.com

  Åh jeg får jo afsavn af de helt store ….føler jo at NY er MIN by efter jeg var så heldig at bo der et halvt år sidste efterår!

  Virkelig dejlige billeder – og ja La Esquina er fantastisk (fx også på en mandag aften, hvor man kælderrn finder den fedeste klub/restaurant med STÆRKE margaritas:)

  Svar
 2. Pernille

  Årh du er heldig :) Gid det var mig! Har været der to gange, og det er virkelig farvoritby numero uno! Måske lige bortset fra min kære Århus ;) God weekend – Pernille

  Svar
 3. Villa Sarah

  Hvor ser det fedt ud – nu vil jeg afsted endnu mere. Men må nok vente lidt endnu… Desværre.
  Det ser ellers ud som om i har nydt det til fulde.
  Fine billeder.

  Svar
 4. Ida

  Pernille: Ja, jeg havde faktisk læst at det også skulle være en fed natklub. Vi var der dog til frokost, så det var ikke rigtig aktuelt. Men jeg savler stadig over deres majs rullet i parmesan og chili!
  Binemor: Det var da forfærdeligt – hvad skal vi gøre for at storetåen genvinder sin vante farve? ;o)
  Pernille: Århus er også højt på min hitliste, men dette overgik altså alt. – Præcis som forventet og som jeg havde håbet.
  Malene: Dette er faktisk det eneste, med en gul taxi. – Hvorfor jeg ikke har fået fotograferet dem noget mere aner jeg simpelthen ikke. Men det er sjovt som farven går igen på lyskurven.
  Sarah: Det kan varmt, varmt anbefales. Afsted så snart du får chancen!
  Anne: Men Dr. Pepper skulle altså bare afprøves!

  Svar
 5. mette

  ÅH hvor er du heldig Ida!Hvor skønt med NY – gid gid gid det var mig. Har aldrig været der – men drømmer virkelig om det. Fine fotos :)

  Svar
 6. Fru Schou

  Åh hvor er det skønne billeder…Jeg husker også tydeligt “suset” da jeg første gang trådte op på gaden fra Pen Station… WAUW!! Det er verdens fedeste by…
  Det ser ud til i har nydt det i stor stil:-)

  Svar
 7. Ida

  Christina: Afsted med dig, er sikker på, du vil elske det!
  Ninna: Fedt at du også har oplevet suset, for sådan var det virkelig! Du kan tro, vi nød det!

  Svar
 8. heidi

  Åh, New York!! Får udlængsel og gå-glip-af følelse nu. Det er en fantastisk by og jeg kunne godt trænge til et skud lige nu! Heldige asen :o)

  Svar
 9. Marie Bach

  Rigtig gode indlæg om New York! Jeg skal derhen om to uger, så alle billeder og råd kan bruges :D Jeg har bare tænkt lidt over, om det mon er muligt at finde rundt i midtown på egen hånd? Jeg er 16 år og rimelig god til engelsk, men kan det lade sig gøre ikke at fare vild i menneskemylderet? Jeg glæder mig super meget, især til at shoppe! :D

  Kh

  Mariebach.blogspot.com

  Svar
  1. Ida

   Gaderne er jo opkaldt og indrettet ret smart efter nummersystem, så det er ikke voldsomt svært. Brug 10 min på at læse om opbygningen i en guidebog, så er man godt på vej. Det er faktisk sværere med subwayen, den er ikke ret brugervenlig, synes jeg.

   Svar
  1. Ida

   Vi boede på Chelsea Inn, et simpelt hotel som ligger på w17 th street imellem fifth og sixt avenue. Meget, meget simpelt og lidt slidt, men det var det bedste kompromis imellem pris og stand, vi kunne finde. Vist lige over 100 dollars for et dobbeltværelse. Vi var godt tilfreds, de var rigtig flinke og der var gjort nydeligt rent, så vi kunne sagtens finde på at bo der igen. Der var housekeeping hver dag og en simpel morgenmad med i prisen, så man hurtigt kan komme afsted ud i byen. Til sommer har vi booket på noget som hedder cosmopolitan hotel nede i Tribeca, men det ved jeg endnu ikke, om er en anbefaling værdig.

   Svar
 10. Katrine

  Har du erfaring med, hvilken ugedag, det er billigst at bestille flybilletter på? Og hvilken er billigst at flyve på? Og bestiller I en samlet pakke, hotel+fly, eller hver for sig? :-)

  Svar
  1. Ida Forfatter

   Nej, jeg har ikke kunne se nogen mønster mht. priser på fly. Vi har begge gange bestilt fly og hotel hver for sig, jeg føler, det giver større valgmulighed.

   Svar

Skriv en kommentar