Dukkemager

En af mine dejlige veninder, og medlem af madklubben, har netop født en lille datter som har fået det yndige navn Ella. Som barselsgave kastede jeg mig ud i mit hidtil sværeste kreaprojekt, nemlig at sy en dukke med inspiration fra Waldorf dukkerne. Lisbeth har syet nogle skønne krammedukker med stofkrop og kaninører, og dem lod jeg mig inspirere af, fordi jeg synes det var sådan en god ide til en lille pige.
Grundmønsteret og syvejledning fandt jeg i bogen Håndsyede dukker af Anne Meyer, men på grund af alle ændringerne endte jeg med at lave en del af det i frihånd eller udfra mønstre jeg selv konstruerede. Skønhedsfejl er der rigeligt af, men alt i alt er jeg tilfreds. Mest irriteret er jeg over nogle detaljer ved hovedet, fx. er snoren som skal give facon alt for tydelig (jeg havde ikke tålmodighed til at vente på at jeg kunne komme i butikker efter det rette), og mine broderier kunne bestemt også være bedre. – Jeg har aldrig prøvet at brodere, men kastede mig bare ud i det og prøvede mig frem.
Projektet trak virkelig tænder ud mht. tålmodighed og syevner, og jeg overvejede på et tidspunkt seriøst, om jeg kunne være bekendt at forære den væk. Den når jo ikke Lisbeths til sokkeholderne! Men jeg har også fået lidt blod på tanden og lyst til at lave en til for at lukrere på mine dyrtkøbte erfaringer og for at bevise, at jeg kan gøre det bedre. – Men der kommer til at gå lidt tid, inden jeg gider igen!

9 tanker om "Dukkemager"

 1. linda;

  min søster har også et godt øje til lisbeths dukker, og det forstår jeg egentlig godt. de er jo gennemskønne, og det er så rar en tanke med sådan en dukke. din veninde er meget heldig, for dukken er helt fantastisk fin. du er en dygtig dukkemager, ida.

  Svar
 2. Thehuset

  Imponerende! Virkelig sejt, at du kaster dig ud i sådan et projekt. Og resultatet er rigtig fint – fyldt med kærlighed – Så får man ikke en bedre gave…

  Svar
 3. hyggetroldeogbulderbasser

  Hvor er det bare en rigtig sød dukke du har fået lavet til lille Ella – jeg er sikker på at den vil vække stor begejstring og glæde!!!
  Wauw, hvor er du sej sådan at gi dig i kast med så stort et projekt – jeg er imponeret!!!
  Og så er det da kun hyggeligt, hvis der er lidt skøhedsfejl hist og her – som Laila også skriver, så emmer den af kærlighed :)
  Kh Tina

  Svar

Skriv en kommentar