Nye puder i gamle klæder

Jeg erklærede jo kækt i sidste uge, at jeg ville i gang med at sy nye sofapuder, og i gang kom jeg skam også. Hele torsdag aften blev brugt med at klippe, mikse, matche og sy sammen, så det var en ren fornøjelse. Desværre havde jeg ikke været så forudseende at købe lynlåse, og pga. helligdagene måtte projektet derfor i venteposition et par dage. Igår kunne jeg endelig proviantere og kaste mig ud i det forhadte lynlåsprojekt. Øvelse gør om ikke mester, så i hvert fald bedre, og det gik faktisk glat denne gang. Alligevel har jeg lidt på fornemmelsen, at jeg ikke helt har knækket lynlåskoden… Hvordan man laver overgangen fra lynlåsens ender til den almindelige søm helt fint og glat, kan jeg simpelthen ikke regne ud.
Materialerne, både stof, broderi og blonde, er fundet i genbrugser og på loppemarkeder. Dog er stoffet med trekanter,  designet af Arne Jacobsen, en rest af mormors gamle gardiner.
Vores sofa er en moderne flyder i mørkegrå uld, enormt stor, regelret og firkantet. Netop derfor viker de spraglede puder som et tiltrængt pust af skæg og ballade, ligesom de lilla nuancer spiller op til det mere enkle Hay tæppe.

20 tanker om "Nye puder i gamle klæder"

 1. Anne

  Næhh hvor ser det bare godt ud :)
  Rigtig lækre stoffer sammen! Har faktisk lidt et tip til det med lynlåsen, men det er ikke helt kort at beskrive. Måske skulle jeg lave en DIY ved lejlighed. Men super lækkert resultat, elsker din stil!!

  Kh Anne

  Svar
 2. Malene

  Smukke puder af skønne materialer! Og det med lynlåsen kender jeg alt godt, så jeg stemmer også for en DIY fra dig Anne:)
  Spændende at se din kommode når den er færdig. Har du valgt en farve til den?

  Svar
 3. Julie

  De er vel nok fine! Hvilken str er dit Hay tæppe? Jeg tænker nemlig på at købe det lille sengetæppe og bruge som tæppe i sofaen. Men er det for lille? (jeg mener det som koster 699 ca)

  Svar
 4. Annchen

  Hvor er de smukke Ida..!:)
  De står virkelig godt til sofaen…
  Det er da min drømmesofa.. Så lækker! Er det længe siden I har købt?
  KH Anne

  Svar
 5. Villa Sarah

  Hvor er de blevet fine og hvor står de flot til den mørke sofa. Et dejligt friskt pust.
  Alt det med lynlåse overlader jeg til min svigermor, der er en haj på maskine.
  Godt gået Ida, meget fint resultat.

  Svar
 6. Ida

  Julie: Mit tæppe er det som hedder Baby dot, det passer vist til en juniorseng. Det er fint til brug i sofaen, jeg har i hvert fald ofte nappet en morfar under det ;o)

  Anne: Sofaen har ca. 5 år på bagen. Den er købt hos Hurup møbler, men jeg kan ikke længere finde den på hjemmesiden. Det bedste ved den er, at ryghynderne er ii koldskum, som holder formen. Så er der ikke løse hynder som falder sammen og bliver træls at se på.

  Shina: Jeg har begge kubus stager, men min favorit er faktisk den hvide. Så jeg siger “køb, køb, køb”.

  Linda: Jeg var faktisk også ret zen agtig. (Men så skulle du bare have set mit, hvis teknikken eller evnerne havde drillet!)

  Svar

Skriv en kommentar