Smuk julepynt fra Louise Maagaard

Louise Maagaard er keramiker og billedkunstner med værksted, galleri og butik i Hadsund, og så er hun netop kåret som årets kunsthåndværker 2010.
Keramikken har forunderlige forløb, former og overflader, og man er slet ikke i tvivl om, at det er unikke, håndlavede produkter. Butikken fører kun Maagaard design, og det er en virkelig perle. Udover at man mødes med et stort, varmt smil fra indehaveren, er der masser af skønne ting at gå på opdagelse blandt, og der hersker en afslappet og behagelig stemning. Her må tingene gerne berøres!
Louise har netop sendt årets julepynt på gaden. Af tynde, hvidglaserede strenge, som krydser hinanden i indviklede forløb, er der dannet hjerter, stjerner og kræmmerhuse, som vil pynte på ethvert juletræ eller i et vindue.
Selv har jeg lagt bestilling på to kræmmerhuse, men det var virkelig svært at begrænse mig og ikke bestille det hele! Jeg forestiller mig, at de skal afløse papirskræmmerhusene på juletræet, hvor de skal hænge og friste fyldt med pastelfarvet slik.

Hvis du er blevet nysgerrig efter at se mere af Louises arbejde, kan du tilmelde dig Maagard designs side på facebook. Her bliver der løbende opdateret med nyheder og billeder af de nyeste værker.

5 tanker om "Smuk julepynt fra Louise Maagaard"

 1. Malene

  Det lyder godt nok farligt fristende. Vi er kørt forbi hendes fine butik engang, men vi nåede aldrig derind. Du må tage mig med på sightseeing i Hadsund en dag efter arbejde :)

  Svar
 2. Henrik Sandberg

  ”Julen bliver hvid i år….
  hvid som det pureste hvide porcelæn”

  Den kun 30 årige designer, Louise Maagaard, har netop åbnet butik nummer 2, som er placeret lige i hjertet af Aalborg by. Tingene er gået rigtig stærkt for Louise siden hun blev færdiguddannet som keramisk designer, fra Designskolen i Kolding. Hun har deltaget i et hav af messer og cencurerede udstillinger landet over, hun har undervist i keramik, formgivning og maleri, og indtil videre har hun været med i to bogudgivelser. Hun har kunnet sole sig i flere kunstkritikkeres opløftende ros, bevingede ord fra ”Den Kongelige Porcelænsfabrik”, for senest i 2010 at kunne modtage prisen som ”Årets kunsthåndværker”, hvilket har affødt en endnu større interesse for den unge kunstners kreative designs og malerier.

  Hoveddomicilen er pt. beliggende i Hadsund, hvor flere keramiske værksteder breder sig over 300 kvm. Den tilhørende butik i Hadsund er netop blevet moderniseret og udvidet til det dobbelte. Louise deler desuden et studio sammen med tre andre kunstnere i Hadsund, for som hun siger ”Det er rart også at have lidt andre kreative tanker at ping-ponge med”.

  Louises helt unikke, og meget eftertragtede malerier har på de kun 3 uger butikken har eksisteret i Aalborg, fået så stor bevågenhed og efterspørgsel, at det har været nødvendigt at hente malerier hjem fra et par galleri udstillinger, for at kunne efterkomme kundernes ønsker, om at erhverve sig ægte kunst til hjemmet.

  Den unge multikunstner arbejder kontinuerligt med nye designs i elegant porcelæn, keramisk brugskunst, unikke håndlavede porcelæns smykker, flotte akvareller samt fantastiske, farvestrålende akryl malerier. Der er efterhånden opstået meget lang ventetid, og leveringstid på hendes malerier, hvis kunderne ønsker et helt specielt maleri.

  Så har du endnu ikke oplevet Maagaards mange forskellige, unikke og flotte designs, så læg vejen forbi, og forbered dig på at blive overrasket.

  Bare kør efter det flotte hvide skær, drej til højre ved de varme farver og vupti så er du landet lige midt i den gode smag :-) For dem som behøver nærmere geografiske instrukser, er adressen Maagaard, Brandstrupsgade 12, 9000 Aalborg.

  af Henrik Sandberg

  Svar
 3. Helle Sørensen

  Ja – de små kurve fra Maagaard er smukke med grene i – i butikken har de dem ståede modsat – med fyrfadslys indeni på en lille plade. Det ser sødt og hyggeligt ud, men det kan jeg bestemt ikke anbefale. Jeg har foræret dem som værtindegave her i julen med en brændt mærke i en teaktræsvindueskarm og et brændt mærke i et hvid tv-bord til følge – meget pinligt som giver – men som kræmmerhuse er de fine.

  Svar
 4. Henrik Sandberg

  Helle, det er rigtig beklageligt at der har været et uheld med “juletræerne”, og ibrugtagningen af disse med fyrfadslys.

  Som sagt i butikken tidligere, har vi i de 3 år “juletræerne” er blevet produceret, aldrig oplevet, eller hørt om dette problem tidligere. Ej heller i butikken hvor “juletræerne” står i vores egen trævindues karm, kan vi se aftegning af fyrfadslysenes varme.

  Inden vi sætter gang i en produktion af noget, tester vi om tingene er som de skal være, og intet har vist sig ikke at være som det skal.

  Vi har solgt rigtig mange af disse og vil naturligvis blive ved at sælge dem, som “juletræer”.

  Vi er naturligvis kede af at du har haft sådan en negativ oplevelse omkring et af vore produkter.

  Vi håber du får en god jul.

  mvh Maagaard, Henrik Sandberg

  Svar

Skriv en kommentar