Amerikanske cookies

Igår bagte jeg jo amerikanske cookies til vores bankospil (jep, vores specielle indslag var en omgang banko! Så sjovt!) i madklubben. Kagerne smagte super godt friskbagte, lige tilpas bløde og seje i midten, men stadig lidt sprøde i kanten. Jeg var lidt nervøs for, om de ville være kedelige her dagen efter, men jeg synes faktisk, at de er mindst lige så gode idag. Derfor vil jeg gerne dele min opskrift med jer; de er virkelig lækre og overraskende nemme at lave.
De kalorieforskrækkede kan godt kigge væk, disse kager hjælper ikke til at holde den slanke linje!

Til 14 cookies bruges:
100 g blødt smør
165 g brun farin
1 æg
1/2 tsk. vaniljesukker
160 g mel
1/2 tsk. natron
1/4 tsk. salt
200 g hakket chokolade ca. 70 %
Evt. 50 g hakkede valnødder

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Pisk smør og brun farin sammen. Pisk derefter æggene og vaniljen i. Bland mel, natron og salt i en anden skål og hæld de tørre ingredienser over til de våde. Bland chokoladestykker og evt. valnødder i dejen.
Tag 1 spiseskefuld af dejen og sæt den på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel dejen (en diameter på ca. 5 – 7 cm er passende) og tryk dem evt. lidt flade. Sæt dem ikke alt for tæt, da de vokser under bagningen. Bages i 8 – 10 minutter, de skal have en gylden kant men stadig se lidt fugtig ud i midten. Lad dem køle af på en bagerist.

2 tanker om "Amerikanske cookies"

  1. midtimellem

    Jo, den skal være gul og større og bliver købt i sommerferien!
    Dette er (med skam i stemmen at beklage) ikke en Liebe, men et eller andet svensk mærke. Jeg købte den i en skøn butik i Odder til 70 kr, så den kunne jeg umuligt lade stå!

    Svar

Skriv en kommentar